Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας και της Ευρώπης

Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας και της Ευρώπης

Όταν ο Ζαν Μοννέ και ο Ρομπέρ Σουμάν οραματίζονταν μία Ενωμένη Ευρώπη, ένα πρωτοφανές ιστορικό δημιούργημα που θα άλλαζε τη "γηραιά ήπειρο", αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, υπολόγιζαν χωρίς τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ και τις δυνάμεις που αυτοί εκπροσωπούν.


Γιατί οι δύο από τους ιδρυτές πίστευαν ότι πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη θα υπάρξει μόνο όταν δημιουργηθεί πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, όταν η ευρωπαϊκή ταυτότητα, ο Ευρωπαίος πολίτης αναβαθμιστεί και κερδίσει την πρώτη θέση στο νου και την καρδιά των πολιτών όλων των εθνών.
Το έργο που είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια ια το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωζώνης, έστω με ελαττώματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες, γκρεμίζουν καθημερινά οι Σόιμπλε, Ντάισελπμουμ και Σία.
Η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών υποκαταστάθηκε από την καχυποψία, ακόμα και την εχθρότητα. Μεγαλύτερη απόδειξη η Ελλάδα.
Πέντε χρόνια τώρα αντί να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη, ξεδιπλώνεται μία τιμωρητική διάθεση. Πέντε χρόνια τώρα αντί να βοηθηθεί ο ελληνικός λαός να ξεπεράσει την κρίση, γίνεται πειραματόζωο και εφαρμόζονται πολιτικές που τον οδηγούν στην καταστροφή. Πέντε χρόνια τώρα αντί οι ηγέτες της Ευρώπης να συνεχίσουν να προωθούν την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της Ευρώπης σε θεσμικό, αλλά κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, καταστρέφουν καθημερινά ότι δημιούργησαν οι προκάτοχοί τους.
Κοντόφθαλμοι, μύωπες και σε ηγετικό επίπεδο νάνοι αποδομούν καθημερινά το μεγαλύτερο ιστορικό πείραμα που έχουν θέσει σε κίνηση οι Ευρωπαίοι.
Στιγματίζουν λαούς, καλλιεργούν υποτιμητικά και προσβλητικά κλισέ, προβάλλουν την εθνική ανωτερότητα και εν τέλει σπέρνουν τη διχόνοια και καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών.
Η Ευρώπη βαδίζει πλέον προς τον ιστορικό της θάνατο. Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Σία, είναι στην πραγματικότητα και νεκροθάφτες της Ευρώπης.
Ο πρώτος αδυνατεί να κατανοήσει πως δεν μπορεί να επιβιώσει μία γερμανική Ευρώπη και η προσπάθειά του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον κατακερματισμό της Ευρώπης και την αναβίωση των εθνικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Η αρχή της παλινδρόμησης της ιστορίας μπήκε σε κίνηση.
Ο δεύτερος, ο Ολλανδός χοιροτρόφος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ηγέτης και δεν αποτελεί παρά μαριονέτα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Η εμμονή τους να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε ταπεινωτική υποταγή και σε πολιτικές που ως τώρα κατέστρεψαν τη χώρα βλάπτουν σοβαρά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Σε μία κρίση ειλικρίνειας το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας πως αν υποφέρει η Ελλάδα, θα υποφέρει και η Γερμανία.
Αλλά κρίση ήταν και πέρασε. Την επομένη ξαναπήρε το σφυρί και συνέχισε να σφυροκοπά την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς (;) να αντιλαμβάνεται πως αποδομεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες έβαλαν την Ευρώπη στον αυτόματο πιλότο της διάλυσης. Χωρίς ανατροπές, ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ξαναδώσουν ώθηση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα επανεμπνεύσουν τους Ευρωπαίους πολίτες ο θάνατος της Ενωμένης Ευρώπης θα επέλθει με μαθηματική ακρίβεια. Και οι νεκροθάφτες θα έχουν ονοματεπώνυμο: Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Σία.
Ευθύνες βεβαίως θα έχουν και η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Ρέντσι και λοιποί που δεν αντιστέκονται σθεναρά και δεν αποτρέπουν, ενώ το μπορούν, τον ευρωπαϊκό όλεθρο.
Όμως, για να γίνει αυτό χρειάζονται πραγματικοί ηγέτες με όραμα, ενώ αυτοί δεν είναι παρά διαχειριστές και πολιτικοί νάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: