Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ :ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             

                                                                                          Άμφισσα  08-05-2015

 

Ο κ. Δήμαρχος με τους συμβούλους του καθώς και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας,  κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 02-02-2015, γνωμοδότησαν θετικά στην 10ετή παράταση της χρήσης  της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας, θέσεις «Λαρνάκι-Καμιώτισσα» από την μεταλλευτική εταιρεία «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε», πρώην S&B.

Με έγγραφη άδεια   της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Τεχνικών Έργων) και όχι με άδεια της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας,  στις 30-04-2015, επετράπη στην εταιρεία «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.» να αφαιρέσει τα στηθαία ασφαλείας στην «Καμιώτισσα» στην διασταύρωση της ε.ο με την δημοτική οδό Τριταίας –Αγίας Ευθυμίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα βαρέα οχήματα της εταιρείας «Δελφοί-Δίστομο ΑΕ» για την φορτοεκφόρτωση βωξίτη μέσα στην χερσαία ζώνη λιμένα.

Κατά την ίδια ημέρα (30-4-2015) και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, παρευρισκομένου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη,  τέθηκε σ’αυτόν  από την δημοτική μας παράταξη το ερώτημα: αν γνωρίζει τα περί αφαίρεσης των στηθαίων ασφαλείας στην ε.ο.  και απάντησε ρητά  ότι,  κατ’εντολή του ιδίου έγινε η αφαίρεση «γιατί η Περιφέρεια στηρίζει και ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα».

 Έτσι απλά και  ωμά τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης !!!!

Όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για την Φωκίδα, για να επιτρέπονται  «αβασάνιστες» τοποθετήσεις και ενέργειες, γιατί:

- Οι μεταλλευτικές εταιρείες, που δραστηριοποιήθηκαν στην Φωκίδα τα τελευταία 80 χρόνια, άφησαν και αφήνουν  περιοχές μη αποκαταστημένες, καταστρέφοντας  αμετάκλητα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, όπως όλοι γνωρίζουμε και καθημερινά διαπιστώνουμε και τούτο είναι παράνομο και αντίθετο  με τις περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν εγκριθεί.

- Δεν τήρησαν και δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς  όρους κατά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της περιοχής, όπως κατ’ επανάληψη έχει βεβαιωθεί από τις ελέγχουσες αρχές, υποβαθμίζοντας προκλητικά το περιβάλλον.

- Δεν κατασκεύασαν όπως υποχρεούντο κυκλοφοριακούς κόμβους  στις θέσεις «Λαρνάκι» και «Καμιώτισσα» της ε.ο Ιτέας-Γαλαξειδίου, ούτε στο 51ο χιλ. της ε.ο Άμφισσας-Λαμίας, κατά παραβίαση των διατάξεων περί Οδοποιίας και του ΚΟΚ και μη υπολογίζοντας την  ασφάλεια των κινουμένων στις εθνικές οδούς.

- Έχουν η εταιρεία S&B και στην συνέχεια η «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε» παράνομα παραχωρήσει την χερσαία ζώνη λιμένα στο «Λαρνάκι» και στην «Καμιώτισσα» Ιτέας  προς την εταιρεία «Δελφοί-Δίστομο Α.Ε», προκειμένου η τελευταία με τα φορτηγά της να εναποθέτει βωξίτη προς φόρτωση στην περιοχή αυτή, ενώ τούτο απαγορεύεται ρητά από τον Νόμο και είναι αυτοδικαίως ανακλητέα η όποια  άδεια χρήσης της χερσαίας ζώνης λιμένα έχει η παραχωρούσα εταιρεία.

- Έχουν και εκμεταλλεύονται αυθαίρετες πολεοδομικά εγκαταστάσεις, χωρίς οικοδομικές άδειες και χωρίς εγκρίσεις  από το Υπουργείο Πολιτισμού (στις θέσεις όπου υπάρχει Δελφικό Τοπίο και αρχαιολογικά ευρήματα), ως είναι γνωστό τόσο  στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου όσο και στην Ι΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ αποκαλυπτικό και αδιαμφισβήτητο: Οι Δημοτικές Αρχές και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζουν, ενθαρρύνουν και προστατεύουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ μεταλλευτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Φωκίδα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΜΑ…..

Υ.Γ.  Περί της διασφάλισης μιας  υγιούς μεταλλευτικής επιχειρηματικότητας στον νομό μας, έχει κάποιος υπεύθυνος κάτι να μας υποσχεθεί?

Υ.Γ. Έπεται συνέχεια και για άλλες προστατευόμενες παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Φωκίδα, εν γνώσει Δήμου Δελφών  και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 
 
   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

 

   Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΚΟ ΟΛΟ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ