Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δυο σταράτες κουβέντες για το Φωκικό : Κανένας πλέον δεν δίνει λευκή επιταγή


Δεν είμαι μάντης για να  ξέρω αν τελικά θα παραμείνει ή όχι ο Σίμος Παπαδημητρίου στο τιμόνι του Φωκικού. Ούτε ψυχολόγος για να τον ψυχολογήσω και να καταλάβω που το πάει.

 Το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι η δήλωσή του , πριν από περίπου ένα μήνα, στο Star Λαμίας ότι οριστικά και αμετάκλητα αποχωρεί από την ομάδα. Μάλιστα, μετά από εκείνη τη συνέντευξη η επίσημη ιστοσελίδα του Φωκικού (fokikos.gr) ανάρτησε δύο θέματα: το πρώτο  με τίτλο «Ευχαριστούμε πρόεδρε» και το δεύτερο με τίτλο «Τέλος εποχής για Παπαδημητρίου» για να καταδείξει ότι πράγματι  έφτασε το τέλος εποχής, λες και δεν το πίστευαν και ότι χρειαζόταν επιπλέον αποδείξεις. 
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι και στο παρελθόν ο κ. Παπαδημητρίου είχε προχωρήσει στην ίδια τακτική, του  παραμένειν δια της (προφορικής και φαινομενικής ) αποχώρησης .
Ήταν τότε που ενώ δήλωνε ότι θέλει να αποχωρήσει και καλούσε ενδιαφερόμενους επενδυτές να πάρουν την ομάδα αυτοί ποτέ δεν εμφανιζόταν , ούτε και ο ίδιος, μοιραία βέβαια, αποχωρούσε.  
‘Όμως , ακόμη και αν υπήρχαν κάποιες επενδυτικές προτάσεις , όπως το περίφημο ενδιαφέρον  κάποιων «Ιταλών επενδυτών» που εντέχνως ψιθύριζε ο πρόεδρος και το περιβάλλον του αυτοί ποτέ δεν βγήκαν στο προσκήνιο ούτε βεβαίως και ο κος Παπαδημητρίου ένιωσε ποτέ την ανάγκη να πληροφορήσει το φίλαθλο κοινό για την πρόταση, αν τελικά υπήρχε και δεν ήταν λόγια του αέρα. 
Κάποιοι τότε έλεγαν ότι ο πρόεδρος μιλά εκ του ασφαλούς , αφού γνώριζε ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πραγματικά για την ομάδα. Και αυτό όχι γιατί είχε αμελητέα παρουσία στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά διότι η πόλη της Άμφισσας είναι μικρή, τα έσοδα της ομάδας περιορισμένα και οι όποιοι επενδυτές καθόλου βλάκες. Επιπλέον είχε γίνει γνωστό σε όλους ότι η ομάδα ήταν περίπου κάτι σαν τη Λάρισα ή τον Πανιώνιο της δεκαετίας του 1980,  όταν ήταν δημοτικές επιχειρήσεις. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση ο Φωκικός δεν ήταν δημοτική επιχείρηση ( αν και ο κ. Φουσέκης μπορεί να έχει κάτι να προσθέσει σε αυτό) αλλά κυρίως επιχείρηση που ζούσε από χορηγίες και μάλιστα μεγάλες από γνωστή μεταλλευτική εταιρία και όχι μόνο .
Στη  συνέχεια υπήρξε και  η συνέντευξη Πανουργιά Παπαιωάννου στην Ώρα της Φωκίδας μέσω της  οποίας ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμίας  ισχυρίστηκε ότι όταν πήγαινε να εμπλακεί στα διοικητικά πάντα τον απέτρεπαν: «ήθελαν μόνο τα λεφτά μου…» είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά. Τότε όλοι υποψιάστηκαν για τα καλά  ότι ο πρόεδρος δεν ήθελε ουσιαστικά ποτέ να αποχωρήσει και ότι μπλοφάριζε όταν καλούσε επενδυτές…
Γιατί το έκανε αυτό;; Ουδείς γνωρίζει . Άλλος λέει ότι του άρεσε η δημοσιότητα που του παρείχε το αξίωμα , άλλος ότι  αγαπούσε υπερβολικά την ομάδα και ως συγκεντρωτικός χαρακτήρας που είναι δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλον και άλλοι επικαλούνται ένα σωρό  άλλους λόγους….
Στο ερώτημα αυτό προσωπικά δεν θέλω να απαντήσω, επιφυλάσσομαι για το μέλλον.
Εκείνο όμως που μπορώ να πω είναι ότι πλέον οι ενδείξεις είναι ισχυρές ότι  και πάλι ο πρόεδρος μπλοφάρει και ότι παραιτήθηκε για να ….τον «παρακαλέσουν» να παραμείνει,  όταν δουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν να αναλάβει τα ηνία μιας ομάδας που δεν έχει σχεδόν κανέναν ποδοσφαιριστή ,μετά την μετατροπή της σε ερασιτεχνική,  και που ταυτόχρονα είναι χρεωμένη ( το ακριβές ποσό το κρατά η διοίκηση επτασφράγιστο μυστικό  και δεν μας θεωρεί άξιους να το γνωρίζουμε)
Σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει από το γεγονός ότι το απερχόμενο Δ.Σ. πεισματικά μέχρι στιγμής δεν όριζε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και ότι το έπραξε μόνο μετά από μπαράζ δηλώσεων πρώην προέδρων και βετεράνων της ομάδας.
Ανεξάρτητα πάντως από το ποια είναι η αλήθεια και τι πραγματικά έχει κατά νου ο πρόεδρος  και το Δ.Σ. (ίσως φανεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί τζούφια από την άποψη ότι δεν θα παρουσιαστεί κανένας ενδιαφερόμενος) δύο  πλέον είναι τα ζητούμενα:
1. Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ομάδας με ή χωρίς τον κ. Παπαδημητρίου.   Και αυτό διότι αν φέτος δεν υπάρξουν ισχυρά αντανακλαστικά από τους φιλάθλους το σπιράλ της εξέλιξης της ομάδας θα έχει καθοδική πορεία και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα ξαναπαίξει σε τοπική κατηγορία και
2. Να γίνει πραγματικός -και όχι μαϊμού-  διοικητικός και κυρίως Οικονομικός Απολογισμός  γιατί οι αγνοί φίλαθλοι και όσοι αγαπούν την ομάδα δεν έχουν δώσει σε κανέναν λευκή  επιταγή . Ιδιαιτέρα επιτακτική είναι αυτή η ανάγκη αν τελικά στο τιμόνι παραμείνει η ίδια διοίκηση,  για χίλιους δύο λόγους που όλοι κατανοούμαι...
Για αυτό ισχυρίζομαι ότι τούτη τη φορά το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκαλο αν θέλουμε ο Φωκικός να ξαναλάμψει και να μην παρουσιάζει την  φετινή εικόνα που στα περισσότερα παιχνίδια τα χρήματα από τα εισιτήρια δεν έφταναν ούτε για τους διαιτητές  ( σιωπηρή διαμαρτυρία φιλάθλων για όσα συνέβαιναν ή για όσα ακούγονταν ότι συμβαίνουν) ή οι παίχτες του να ζουν από ελεημοσύνες τους ενός ή του άλλου ευαίσθητου και φιλεύσπλαχνου φιλάθλου ….
Για αυτό ισχυρίζομαι ότι ποτέ ξανά δεν θα πρέπει στο Φωκικό να επικρατήσει σκοτάδι πληροφόρησης και ότι όλα θα πρέπει να είναι στο φως. Γιατί μόνο τότε θα ξαναγεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοι θα γίνουν αρωγοί της νέας προσπάθειας αλλά και κάποιοι οικονομικοί παράγοντες της περιοχής θα ξαναβάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βοηθήσουν την ομάδα  .
Αν και αρκετοί πλέον ισχυρίζονται ότι το γυαλί έχει  ραγίσει …….
Φώτης Μπελέρης orafok.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο πρωην μακις κααινυν σιμος παπαδημητριου πριν αναλαβει σαν προεδρος δεν περναγε ουτε εξω απτο γηπεδο οταν ομως αρχισε το αλισβερισι με δημαρχεια και μεταλλεια εξασφαλισε μεροκαματο και χωθηκε με τους παρατρεχαμενους δηθεν δημιουργωντασ ενα εξαμβλωμα που απορροφησε ολους τους οικονομικους πορους εξαφανιζονυας οτι αλλο και καποτε πρεπει να δοθουν στη δημοσιοτητα τι κοστισε το παραμυθι φωκικοσ τι προσφερε στο τοπο μας ποσω μαλλον στο τοπικο ποδοσφαιρο