Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σε απόγνωση η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας

Η φωτογραφίες είναι από τον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου στο αμαξοστάσιο.




Σε απόγνωση βρίσκονται οι εθελοντές της Φ.Ο.Φ. (Άμφισσας) λόγω έλλειψης τροφής, φαρμάκων, ιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα της πόλης καθώς και καθαριότητας του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου όπου φιλοξενούνται για λίγο χρονικό διάστημα, ανήμπορα γέρικα και χρήζοντα βοήθειας ζώα.
Για τις παραπάνω ελλείψεις την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το Ν. 4039/12 που την καθιστά αρμόδια για τη διαχείριση των αδέσποτων.
Οι εθελοντές της ΦΟΦ (Άμφισσας) που εδώ και πέντε χρόνια συνεπικουρούν το Δήμο (ανιδιοτελώς και με μόνο κριτήριο την αγάπη τους για τα ζώα) στην αποτελεσματικότητα της φροντίδας των αδέσποτων αναγκάζονται τους τελευταίους μήνες να καλύπτουν από την τσέπη τους – σε καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης - όσο μπορεί ο καθένας και με τη βοήθεια φιλόζωων πολιτών, τις παραπάνω ανάγκες. Η Δ. Αρχής, το αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος και όσοι υπεύθυνοι εμπλεκόμενοι με βάση τον παραπάνω νόμο, από την αρχή του 2015 όλο τάζουν αλλά δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους με αποτέλεσμα:
α. Να μην υπάρχει τροφή για τα ζώα, ούτε για σήμερα.
β. Να μην υπάρχει κονδύλι για φάρμακα, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει η ζέστη και εμφανίζονται παράσιτα.
γ. Να μην έχει υπογραφεί σύμβαση με κτηνίατρο για στειρώσεις, τραυματισμούς, εμβολιασμούς και επείγοντα περιστατικά.
δ. Να έχει εγκαταλειφθεί ο χώρος του αμαξοστασίου του Δήμου, που περιβάλλει το καταφύγιο και να έχει μετατραπεί σε χωματερή εγκυμονώντας κινδύνους για τα ζώα, τους ανθρώπους που τα φροντίζουν αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται εκεί.
Για όλα τα παραπάνω χορηγείται ειδικό κονδύλι στους Δήμους από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά υπάρχουν και προγράμματα, αρκεί να τα «τρέξουνε».
Και ενώ μέχρι και το 2014  είχε μπει μια σειρά για τη διαχείριση των αδέσποτων από άποψη φροντίδας (στειρώσεις, εμβολιασμοί, τσιπάρισμα, αιματολογικές, προώθηση υιοθεσιών) τώρα πάλι βρίσκεται στο ΜΗΔΕΝ.
ΕΠΕΙΓΕΙ:
Α. Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΩΝ
Β. Η ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Γ. ΥΠΑΡΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ
Δ. Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

Τα αδέσποτα δεν φύτρωσαν. Η ασυνειδησία των ανθρώπων τα δημιουργεί. Η πολιτεία των ανθρώπων τα δημιουργεί. Η πολιτεία τα προστατεύει. (ευτυχώς: Ν.4039/12 – Ν.4532/15)
Ο Δήμος είναι καθ’ ύλην ΑΡΜΟΔΙΟΣ να εφαρμόσει τους νόμους.
Η Δ.Ε. Άμφισσας που είναι;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
ΤΑ ΖΩΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;;;

Δ.Σ. Φ.Ο.Φ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: