Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!

Σημίτης και Βενιζέλος καταθέτουν για τα εξοπλιστικά (pics)

Παραδέχθηκε τις μίζες, αλλά ο ίδιος δεν είχε ιδέα αν και Πρωθυπουργός


Θλιβερός και υποτακτικός μέχρι το τέλος ο κ.Σημίτης επικαλέστηκε την υπόθεση των Ιμίων για να δικαιολογήσει τις μίζες και τα χρήματα που δόθηκαν για την αγορά οπλικών συστημάτων - Σοκάρει η ομολογία του ότι τη νύχτα των Ιμίων τα «παιδιά πέθαναν επειδή... το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»!!! - Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη (13/05/2015) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος,καθώς έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν από εξοπλιστικά προγράμματα.
Με πρόσφατη απόφασή του, το δικαστήριο κάλεσε, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί 3 χρόνια σε κάθε στάδιο της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε της σύλληψης του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.
Στην κατάθεσή του ο κ. Σημίτης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την υπόθεση των Ιμίων για να δικαιολογήσει των πακτωλό χρημάτων που διακινήθηκαν στις αγορές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ σε μια κρίση ηττοπάθειας και εθνικής ντροπής τόνισε τα ακόλουθα: «Η τότε ηγεσία Ενόπλων δυνάμεων μου είπε ότι η διαφορά μας από την Τουρκία ήταν μεγάλη στο επίπεδο της αναχαίτισης και να έχουμε τέτοια δύναμη ώστε σε περίπτωση εμπλοκής θα έπρεπε να έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε μέχρι να παρέμβουν οι σύμμαχοι».
Σοκάρει η ομολογία του ότι τη νύχτα των Ιμίων τα «παιδιά πέθαναν επειδή... το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»!!!
Πέταξε δηλαδή το μπαλάκι στους αξιωματικούς των Ενόπλεων Δυνάμεων, ενώ ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τις μίζες αν και εμφανίστηκε σίγουρος ότι κάποιοι πήραν χρήματα, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 
Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε, μετά τα Ίμια και όταν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην περιοχή, ο ίδιος ζητούσε να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες και συνάντησε - όπως είπε - τη σφοδρή αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλο και ορισμένων μέσων ενημέρωσης που έγραφαν «Όπλα ή βούτηρο...». 
Διαβάστε όλη την κατάθεση Σημίτη ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ?
Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!!!!