Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση και ο Σαμαράς - Ποιός τον ρώτησε αλήθεια;

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση Βενιζέλου για νέα κυβερνητική πλειοψηφία, εννοείται χωρίς εκλογές, τη σκυτάλη της δήθεν εθνικής ενότητας παρέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς,

με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά". Τη θέση αυτή ανέλυσε με ραδιοφωνική του συνέντευξη του ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος. Αλήθεια, ποιός τους ρώτησε;
 
«Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή "Αγορά" κι η φράση του ερμηνεύεται αναμφίβολα ως σήμα στον Αλέξη Τσίπρα πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί το "μεγάλο συνασπισμό". Μιλώντας στο ρ/σ Real fm, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξήγησε περαιτέρω: "φαίνεται ότι τα προβλήματα και οι μεγάλες προκλήσεις της χώρας είναι τέτοιας εμβέλειας και τέτοιου βάθους που ξεπερνάνε τις δυνατότητες κάθε μίας πολιτικής δύναμης μόνης της, με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα. Επομένως η επιταγή ευθύνης δείχνει την ανάγκη συνεννόησης τουλάχιστον". 
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, eurokinissi
 
Ο βουλευτής συσχέτισε μάλιστα την πρωτοβουλία αυτή της Συγγρού με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές. "Υπάρχει μία ανησυχία και εν πάσει περιπτώσει προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Εάν δεν το καταφέρουν, από κει και πέρα ανοίγουν όλα τα σενάρια. Πιστεύω ότι είναι κακό ενδεχόμενο για τη χώρα να ξαναπάει σε εκλογές γιατί αυτό θα κάνει κακό στην εικόνα της, στην οικονομία, θα δημιουργήσει νέα αβεβαιότητα πάνω στην οικονομική και πολιτική", είπε ο κ. Κουμουτσάκος, πιστοποιώντας πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές.
Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς είχε απαντήσει σε αυτά τα σενάρια ήδη από χτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το σενάριο να γίνει ο κ. Τσίπρας, Παπαδήμος είναι σενάριο απευκταίο για τη δημοκρατία". 
 
Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση;
Κι είναι ακριβώς έτσι. Πέρα από τη γενική θελελειώδη διαπίστωση πως τις κυβερνήσεις πρέπει να τις ορίζει ο λαός, στην προκειμένη περίπτωση ένα αποδοκιμασμένο κόμμα επιχειρεί να μπει στην κυβέρνηση από την "πίσω πόρτα". Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αντώνης Σαμαράς του οποίου το κόμμα παραμένει στάσιμο στις δημοσκοπήσεις παρά την πολύμηνη διαπραγμάτευση και την επακόλουθη αβεβαιότητα, αδιαφορεί για τη βούληση του λαού και ζητά να μπει σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικής ενότητας που ακόμα κι αν σχηματιζόταν θα αποτύχαινε λόγω των τεράστιων διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ, eurokinissi
 
Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές κι ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη αναγκαστεί να κάνει πίσω σε πολλές από τις εξαγγελίες της, η Νέα Δημοκρατία δεν καρπώνεται την αβεβαιότητα και δε θεωρείται εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση προτείνει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να μπει στην κυβέρνηση; "Με καμία" είναι η απάντηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: