Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Θέμα Στουρνάρα θέτει το Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα για υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης από την ΤτΕ



Εξηγήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω non paper, με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για υπονομευτικές διαρροές της ΤτΕ εναντίον της κυβέρνησης.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ, και προσθέτουν ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες.
Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της Εφ.Συν. αναφέρει ότι σε email που έφυγε από το γραφείο Τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Μαΐου και ώρα 2.12 μ.μ. αναφέρεται ότι:
Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.
10 δισ. τα ρέπος.
3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.
20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές.
Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
Απαξίωση των ακινήτων.
3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια.
Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι και ο καλλυτερος . ΑΛΛΑ {παντα υπαρχει ενα αλλα} και ολοι καταλαβαινουμε οτι ο Συριζα θελει αποκλειστικα δικο του ανθρωπο για να λεει αυτα που θελει το κομμα !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ,ΒΕΒΑΙΑ. ΗΤΑΝ ΑΞΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ.Π.Χ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 12.000 ΕΥΡΩ,ΗΤΟΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ:12000Χ25%=3000 ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.+ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50% ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ+ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΝΑ ΕΞΑΡΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ+ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ,ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ. ΑΜΑ ΤΩΡΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΥΤΗ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΕ,ΔΕΞΙΩΝ,ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ,ΑΓΓΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ;ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε; ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ;ΡΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ,ΑΕΙ ΞΥΠΝΑΤΕ!