Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στα χαρακώματα Αντώνης - Ντόρα

NTORA


«Να μην διακινδυνεύσουμε με τη στάση μας το μέλλον της χώρας» είναι η φράση που αποδίδεται στην Ντόρα Μπακογιαννη, την ώρα που τα μηνύματα που φτάνουν απο τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού προμηνύουν ενα ηχηρό «όχι» στο πακέτο συμφωνίας της κυβέρνησης.
Η ΝΔ φαίνεται πως μπαίνει ξανά σε έναν νέο γύρο εσωστρέφειας, αυτή τη φορά για το, ένα και μοναδικό, θέμα των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στην συμφωνία με τους εταίρους, υποχρεώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει για την ερχόμενη εβδομάδα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να χαραχθεί και η γραμμή άμυνας της ΝΔ.
 
Ήδη πάντως στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στις δημόσιες τοποθετήσεις τους αφήνουν να φανεί η σκληρή γραμμή των εισηγήσεων που δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, ώστε να μην δοθεί θετική ψήφος απο την στιγμη που θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα και φόροι, που υπερβαίνουν κατα πολύ ακομα και το email Χαρδούβελη.
 
Για την ώρα πάντως ο Αντώνης Σαμαράς κρατά κλειστά τα χαρτιά του, όχι όμως και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μετά την μάχη κατα του ΕΝΦΙΑ που είχε δώσει, τώρα ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα δίλημμα στο χώρο των γαλάζιων βουλευτων και η τελική τους επιλογή θα πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας και όχι η χρεοκοπία.
Οι πρωτοβουλίες της ωστόσο δεν σταματούν εδώ.
Ηδη η συζήτηση για την δημιουργία της μεγάλης φιλοευρωπαϊκής παράταξης επανέρχεται στο τραπέζι έστω και δια της πλαγίας, με την Ντόρα Μπακογιάννη να μπαίνει δυναμικά στην αφετηρία και κάνοντας καθημερινά ολοένα και πιο διακριτό το ρόλο της.
 
Έχοντας προφανώς αποφασίσει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την ηγεσία της ΝΔ η κυρία Μπακογιάννη επιχειρεί να τραβήξει στην κόντρα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών που προβληματίζονται από την ασάφεια στη θέση του κόμματος, με την ίδια μόλις πρόσφατα - χωρίς καν να περιμένει τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος - προανήγγειλε όχι μόνον τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και το αποτέλεσμα καθώς προεξόφλησε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ !!!