Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μαζικό «προσκύνημα» των Κιρραίων στα ιερά των Δελφών!!





Περίπου 100 μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου της Κίρρας , πραγματοποίησαν την Κυριακή 10/5/2015 επίσκεψη στην μητρόπολη των Δελφών .

Το πρόγραμμα της επίσκεψης που επιμελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο πολιτιστικός σύλλογος της Κίρρας , περιλάμβανε μετάβαση από την Κίρρα στους Δελφούς με λεωφορείο , ξενάγηση στο μουσείο με την άψογη καθ όλα ξεναγό κα. Αγγελική Κόκκοτα -Καρκούλια και επιστροφή με κατάβαση από το αρχαίο μονοπάτι που συνέδεε το λιμάνι της Κίρρας με το ιερό των Δελφών. Η συνέχεια βεβαίως είχε και τα επακόλουθα του φαγητού και της διασκέδασης σε παραλιακή ταβέρνα της Κίρρας.

Οι εντυπώσεις όλων είναι άριστες και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον διοργανωτή σύλλογο  για την επιμέλεια και σοβαρότητα που επέδειξε για την ασφάλεια στην κατάβαση καθότι υπήρχαν και άτομα νεαρής ηλικίας αλλά και άπειρα στο περπάτημα σε κακοτράχαλες πλαγιές. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΣΧΟΙΚ (σύλλογος Χιονοδρόμων ορειβατών Ιτέας-Κίρρας) που συνόδευσαν την αποστολή των Κιρραίων και παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για την μορφολογία και τις δυσκολίες του μονοπατιού. Επίσης να ευχαριστήσουμε και την αρχαιολόγο κα. Μαιρηνίκη Κουτσούκου για την ενημέρωση σε θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,  των μνημείων κατά μήκος του μονοπατιού.

Αρκετές θερμίδες , για την επίπονη πορεία διάρκειας τριάμισυ ωρών , μας προμήθευσε ο σύλλογος με την προσφορά γλυκισμάτων (κέϊκ κλπ) στην αρχή της κατάβασης στους Δελφούς και στο σημείο «καλύβα του Χρισσού» όπου είχε στηθεί από τους διοργανωτές μπουφές με διάφορα σάντουϊτς , νερά και αναψυκτικά.

Να μη ξεχάσω να πω , πως για τον «άθλο» αυτό.. , ο σύλλογος  , μας απένειμε αναμνηστικά που είχαν κατασκευάσει τα μέλη του για τον σκοπό αυτό!

Να ευχηθούμε και σε άλλες τέτοιες εμπνευσμένες πορείες αναζήτησης των χναριών του πολιτισμού μας και σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των κατοίκων της πόλης μας για την ενίσχυση του «εμείς» και της «συνείδησης πόλης».


Ακολουθούν φωτογραφίες…




























Δεν υπάρχουν σχόλια: