Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ... "Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα" - ΦΩΤΟ

Πριν από δέκα ημέρες, δημοσιεύσαμε την εικόνα ντροπής που παρουσιάζει η Ιτέα και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου! Αλλά, δυστυχώς η κακή εικόνα της πόλης διαιωνίζεται.

Στις παρακάτω φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης και τον ευχαριστούμε, θα διαπιστώσετε πως σε κεντρικό σημείο της πόλης (αρχές Λ. Ηρώων) , το όποιο θίξαμε και στο παλαιότερο δημοσίευμα μας, όχι μόνο δεν συγκινήθηκε κάνεις, αλλά η εικόνα είναι μάλλον χειρότερη! Γνωρίζουμε τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης, αλλά φαίνεται πως η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας θα πρέπει να προβληματισθεί ακόμη περισσότερο προκειμένου να εκλείψει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση . Ας ελπίσουμε το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί το συντομότερο δυνατόν.
Δεχτήκαμε καταγγελία από συνδημότες μας πως πριν μερικές ημέρες και παρά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας (για μη μετακίνηση της θέσης των υφιστάμενων κάδων απορριμάτων) , υπάλληλοι του Δήμου , παρουσία της αντιδημάρχου κας Μ. Ανδρεοπούλου , προσπάθησαν να τους μετακινήσουν. Οι κάτοικοι  που θίγονται , αντέδρασαν έντονα και δήλωσαν πως θα υποβάλλουν και μηνύσεις.
Μας ενδιαφέρει όλους οι κάδοι να βρίσκονται στην ενδεδειγμένη θέση και γενικότερα η πόλη μας να είναι και να παραμένει καθαρή.

Ίσως η μετακίνηση των κάδων να έχει κάποια άλλη σκοπιμότητα.
Θα επανέλθουμε.




Να σημειωθεί πως χθες και σήμερα τουρίστες - επιβάτες του ελλιμενισμένου κρουαζιερόπλοιου , περιδιάβηκαν τους δρόμους της πόλης και αντίκρυσαν , δυστυχώς , αυτό το ανεπίτρεπτο θέαμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας μεγάλος αριθμός τουριστών αύξησε τον τζίρο πολλών καταστημάτων (κυρίως εστίασης) , η δε πόλη άλλαξε τελείως πρόσωπο , θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές με την αυξημένη κίνηση του τουριστικού της λιμανιού.

Στα θετικά της εικόνας που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο της πόλης , είναι και η "μερική τάξη" στο κυκλοφοριακό . Ελπίζουμε να συνεχισθεί η προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού σώματος , για μια πολιτισμένη εικόνα , όπως αρμόζει σε τουριστικό προορισμό.

Η "Καρτερία" επικροτεί και στηρίζει την αμερόληπτη προσπάθεια του λιμεναρχείου Ιτέας στην επιβολή της κυκλοφοριακής τάξης και στην βελτίωση της ανεπίτρεπτης εικόνας στον παραλιακό δρόμο , πράγμα που έχει θίξει κατά καιρούς με δημοσιεύματα και σχετικά άρθρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ? ΒΟΥΝΙΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΙΤΙΩΤΕΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ Η ΤΑΞΗ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ "ΕΚΩΦΕΥΟΝ".ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ Κο ΤΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ-ΩΣ ΜΑΓΑΛΟΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ-ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ.Ε; Κε ΤΕΝΤ;