Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ" ΔΕΛΦΩΝ



    







 ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ  «ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ».


                                                                                                                           ΔΕΛΦΟΙ 20-05-2015

Έκπληξη νιώσαμε από τις δηλώσεις του κου Μολιώτη, Αντιδημάρχου και πολιτικού προϊστάμενου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών, στο σημερινό (20/5) φύλλο της εφημερίδας «Ώρα της Φωκίδας» (στην σελ. 5) με τον τίτλο «Δεν υπάρχουν πρόστιμα», ως αναφορά την υπόθεση Δάβαρη, γνωστή στους συμπολίτες μας ως υπόθεση «Τουμπανάρια».
Είναι υποχρέωσή μας να παρέμβουμε, ως Αυτοδιοικητική παράταξη, αλλά και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, διότι η υπόθεση αυτή αφορά κυρίως τον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ.
Αφορά τον Δήμο μας γιατί: α) Εμπλέκεται εδώ και 8 χρόνια (από το 2007) με τον πιο προκλητικό και ανάρμοστα υπηρεσιακά τρόπο, μια υπηρεσία του Δήμου. H γνωστή Πολεοδομία. β) Εμπλέκεται διότι έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε δύο πρώην δημάρχους του πρώην Καποδιστριακού και τώρα Καλλικρατικού Δήμου Δελφών. γ) Εμπλεκόμαστε διότι ονομαζόμαστε Δήμος ΔΕΛΦΩΝ. Ο συγκεκριμένος χώρος που βρίσκεται στην περιοχή «Τουμπανάρια» είναι εντός της Β Ζώνης του Δελφικού Τοπίου και εντός του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, οριστικά και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Με σαφή τα όρια του Δελφικού Τοπίου από το 1981 και με επιβεβαιωμένα τα όρια της Β Ζώνης κατ’επανάλειψη από τις υπηρεσίες  του Υπουργείου Πολιτισμού   και από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). δ) Εμπλέκεται ουσιαστικά & ηθικά το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το σημερινό και το προηγούμενο του Δήμου Δελφών, διότι οι αποδεδειγμένες παρανομίες έχουνε άμεση σχέση και εκπορεύονται από Αιρετούς και τις υπηρεσίες των οποίων οι ίδιοι προΐστανται.

Θεωρούμε απαραίτητο, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση ειλικρίνειας, αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην διαφάνεια, μακριά από ειρωνείες και κακεντρέχειες, απόλυτα συνειδητά, να σας ρωτήσουμε κε Αντιδήμαρχε:
ιαβάσατε την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ;
-Αν ναι, ρωτήσατε αρμόδιους μηχανικούς να σας εξηγήσουν την απόφαση;
νδιαφερθήκατε να ενημερωθείτε, ποιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας του Δήμου που είστε προϊστάμενος εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή;
νησυχήσατε να μάθετε, ποιοι έχουν συμφέροντα από την υπόθεση αυτή, επομένως δεν μπορούν και να συμμετέχουν με τον οιονδήποτε τρόπο στην εξέλιξή της;
ντιλαμβάνεστε, πως ο τρόπος παρέμβασής σας μπορεί να εκληφθεί ως έμμεση υπόδειξή σας  σε  υπηρεσία του Δήμου για το  τι πρέπει αυτή να πράξει;
ροντίσατε να ενημερωθείτε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για πιο ακριβώς γεωγραφικό σημείο του Δήμου μας γίνεται η φασαρία αυτή και να μάθετε, αν τα κτήρια που παράνομα κατασκευάστηκαν είναι πάνω σε σημείο Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος;
-Τους μήνες που είστε αντιδήμαρχος -από τον 9ο του 2014-, τι ενέργειες κάνατε, όταν διαπιστώνατε πως το ΣΥΠΟΘΑ επί 2 χρόνια δεν εξέδιδε απόφαση με αποτέλεσμα να απαιτηθεί εισαγγελική παραγγελία για να επισπεύσουν;
άνατε κάτι από όλα τα παραπάνω πριν αρχίσετε να παίρνετε θέση για το θέμα, κάνοντας δημόσια δηλώσεις;
Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς συζητάμε και την σπουδαιότητα του θέματος, σας υπενθυμίζουμε πως τα ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ είναι η αφορμή που ο προηγούμενος Δήμαρχος Δελφών παραιτήθηκε πριν προλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τον παύσει σύμφωνα με τον Νόμο!
Απαντάμε με αφορμή το εύστοχο σχόλιο της σύνταξης της ΩτΦ «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», που θέλει να καταδείξει το επιδιωκόμενο συνειδητά μπέρδεμα, που επιδιώκουν ορισμένοι για την υπόθεση αυτή.
Κ. Μολιώτη,  ΔΕΝ Υφίσταται θέμα Νομιμοποίησης ή όχι Αυθαίρετων Κτισμάτων. Οι άδειες οικοδόμησης που είχαν δοθεί χωρίς έλεγχο και παράνομα, με τρόπο απόλυτα μεθοδευμένο, ανακλήθηκαν οριστικά. Νομιμοποίηση ή τακτοποίηση  κτισμάτων εντός της Β’ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου δεν επιτρέπεται.

ΣΗΜΕΡΑ περιμένουμε άμεσα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, της οποίας προΐσταστε, την Εντολή Κατεδάφισης του συνόλου των εγκαταστάσεων και την συγκεκριμενοποίηση του ποσού των προστίμων με την σχετική αιτιολόγηση.
Τόσο ξεκάθαρα.       
-Ο Δήμος Δελφών, και συγκεκριμένα Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος, έχουν τεράστια ευθύνη για το θέμα αυτό.
-Άμεσα πρέπει να δώσουν εντολή η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να πράξει το καθήκον της.
-Η Υπηρεσία Δόμησης αναιτιολόγητα (;) δεν εφάρμοζε τον Νόμο από το 2008 και εφεξής, όταν ξεκάθαρα το Υπουργείο Πολιτισμού, οριστικά και αμετάκλητα, είχε αποφανθεί για την τύχη του οικοδομήματος.
-Ποιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας και του Δήμου κωλυσιεργούσαν και αποφάσιζαν την υπόθεση αυτή να την «κάνουν μπαλάκι» μεταξύ υπηρεσιών, προσπαθώντας να την θάψουν μέσα στο χαρτομάνι;
-Ποιοι έδωσαν εντολές για την συγκεκριμένη υπόθεση που είχε ξεκαθαρίσει, να μην εφαρμόζεται ο Νόμος, στερώντας έτσι το Ελληνικό Δημόσιο από χρηματικά ποσά άνω των 20εκ. €, που θα έπρεπε να έχουν προ πολλού εισπραχθεί, συντηρώντας έτσι και διευκολύνοντας το παρακράτος;
-Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος άμεσα πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία, ώστε να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους υπαλλήλους αποδειχθεί πως είναι επίορκοι.
-Οι ίδιοι να επιβάλλουν διοικητικές κυρώσεις σε όσους υπαλλήλους έχουν ολιγωρήσει.
-Να ζητήσουν την εξαίρεση του σημερινού Διοικητικού Προϊστάμενου  της Υπ. -Δόμησης από την υπόθεση αυτή, διότι έχει κώλυμα με άμεσο τρόπο.
-Να πάρουν επίσημα θέση για την υπόθεση αυτή, που σήμερα είναι ξεκάθαρη, οι Δημοτικές
Παρατάξεις και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αποφεύγοντας σε τόσο κρίσιμα θέματα να παίρνουμε επίσημα θέση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, γινόμαστε συνεργοί. Οι πράξεις των Συμβούλων χαρακτηρίζουν το ίδιο το Συμβούλιο και είναι οδυνηρό να χαζογελάνε ορισμένοι πιστεύοντας πως το ατόπημα ενός Συμβούλου αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και την παράταξή του. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενιαίο σώμα με τις παρατάξεις του και την διακριτή παρουσία του κάθε Συμβούλου. Στην ηθική τους διάσταση και στην κοινωνική τους παρουσία και αναγνωρισιμότητα  συμβάλλουν, τόσο  με την φυσική παρουσία τους  όσο και με τις πράξεις τους όλοι οι Σύμβουλοι.
Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να γνωρίζει πως,  όταν αποφεύγει σε σοβαρά ζητήματα να διοικήσει τον Δήμο, αργά αλλά σταθερά θα επέλθει η απαξίωση για την ίδια και για όλο τον Δήμο.
Η απαξίωση θα μας σημαδέψει και δεν θα κρύβεται, επειδή είμαστε ο Δήμος ΔΕΛΦΩΝ.  
    
     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Αξίζει να Ζεις & Να Αγωνίζεσαι γι’ αυτόν.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Δελφών
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
                    

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως εξελλίσονται τα πράγματα στην Περιοχή μας,η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Δελφών δεν πρόκειται να πείσει περί της σοβαρότητός της ούτε τα μέλη της στο Δ.Σ. Δελφών.Οι ψηφοφόροι της Φωκίδος νομίζω ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η τωρινή "Διοίκηση" του Δήμου έχει τεράστιες "αγκυλώσεις-συναλλαγματικές" σε σχέση με το Παρελθόν.Με αυτές τις Συνθήκες το Μέλλον του Δήμου Δελφών είναι υπονομευμένο. Αχχχχχχ!!! βρε Ted που με ανάγκασες να τους Ψηφίσω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλλικράτης αλλάζει.Ευκαιρία και οι Δελφοί και η Ιτέα και το Γαλαξίδι και η Δεσφίνα να απαλλαγούν από όλα τα συγκοινωνούντα δοχεία που εδρεύουν στην Άμφισσα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΚΟ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΣΑΙ.
ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ....... ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Φίλε των 12:20 εννοείς ότι ο Μέγκος σας τα έκανε "Τούμπανο" γιά τα Τουμπανάρια;;;Εμ, δεν έχει Δίκιο λές εσύ;;;Αν δεν φωνάξει ο Μέγκος που Ασχολείται με τα "Κοινά" ποιός θα φωνάξει;;;Εσύ;;; Μπάάάάάά΄.Εσύ πάντως γιά να φωνάζεις στον Μέγκο που Φωνάζει γιά τα Τουμπανάρια μάλλον δεν "αμύνεσαι περί Πάτρης" αλλά περί "Πάρτης".'Ελα πες μας τη Αλήθεια βρε Αλτρουιστή Πολίτη.Βρίσε μας γιατί σας χαλάμε την "Φτιάξη".