Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Επιστολή του κ.Στέλιου Σχοινά για δημοσίευμα της εφημερίδας : "Ώρα της Φωκίδας"

 
Σήμερα 20/05/2015 η εφημερίδα "Η Ώρα της Φωκίδας" δημοσίευσε δήλωση του
Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για τα πολεοδομικά θέματα, κ. Μολιώτη.
Η δήλωση είναι παραπλανητική και ανακριβής και επειδή η ανάδειξη του
θέματος έγινε από μένα, έχω πολλάκις μηνυθεί γι αυτό, αισθάνομαι την
υποχρέωση να απαντήσω, απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο και τον κ. Μολιώτη.

Ιτέα 20/05/2015
Με εκτίμηση

Στέλιος Σχοινάς

















Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Ιτέα


ΠΡΟΣ
Τον κ. Δήμαρχο Δελφών
&
 κ. Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα Πολεοδομικά θέματα του Δήμου Δελφών


Επέμβαση μετά τις ανακριβείς δημοσιεύσεις του Αντ/ρχου Πολεοδομικών θεμάτων κ. Μολιώτη στην εφημερίδα
«Η Ώρα της Φωκίδας»

«Διασπάθιση Δημόσιου Χρήματος, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από Δημ. Υπαλλήλους του Δήμου Δελφών»
«Παραπλανητική πληροφόρηση  της κοινής γνώμης, από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικών θεμάτων κ. Μολιώτη»

«Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση, όταν οι υφιστάμενοί του τον κρατούν όμηρο»

Πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όφειλε η Υπηρεσία Δόμησης, να επιβάλλει, από το 2008, στην γνωστή υπόθεση παραβίασης του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.
Δεν το έπραξε ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Κύριε Αντιδήμαρχε, η υφιστάμενή σας υπηρεσία, παραβιάζοντας τα στοιχειώδη καθήκοντά της, αφού καθυστέρησε να επιβάλλει πρόστιμα αυθαιρέτων ως όφειλε κατά τον νόμο,  το έπραξε ετεροχρονισμένα, μειώνοντάς τα, εξαναγκαζόμενη από την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή.
Το πρόβλημα όμως, γίνεται τραγικό αν  σκεφτεί κανείς ότι στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται δύο πρώην Δήμαρχοι Δελφών, οι κ.κ. Νικόλαος Φουσέκης και Παναγιώτης Καλτσής.
Επιβλέπων μηχανικός των οικοδομών ήταν ο αδελφός του Προϊστάμενου Πολεοδομίας.
Μάλλον κ. Μολιώτη την πορεία της υπόθεσης αυτής,  πρέπει να την αναθέσετε σε άλλη υπηρεσία, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια, βέβαια, για λόγους ηθικής τάξης. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα στην  υπηρεσία δόμησης, τα οποία συμμετείχαν στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής μέχρι σήμερα.
Θεωρείτε νόμιμο και λογικό κ. Μολιώτη, η υφιστάμενη υπηρεσία σας να λειτουργεί μόνο μετά από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με καθυστέρηση μιας πενταετίας;
Αντί, λοιπόν, να τους ελέγξετε πειθαρχικά για τις πράξεις τους, τους ενθαρρύνεται για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα.
Επιβραβεύετε την μακροχρόνια, παράνομη, καθυστέρηση επιβολής προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αντί να τους εγκαλέσετε για την παράβασή τους αυτή και την μεθοδευμένη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέσα στα νόμιμα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από τον νόμο.
Οι υπάλληλοι αυτοί κ. Μολιώτη, έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν, χωρίς να σέβονται και να εκτελούν:
1.       Τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, με προκλητικό τρόπο.
2.       Καταθέτουν ενόρκως ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ψευδή στοιχεία, έχοντας εξασφαλίσει την κάλυψη από τους  Προϊσταμένους  τους και το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας δεν πραγματοποιεί, κατά κανόνα, αυτοψίες για να διαπιστώσει την ψευδή κατάθεση.
3.       Χορηγούν και ανέχονται παράνομες οικοδομικές άδειες σε παραλιακά οικόπεδα, αποκλείοντας την δίοδο προς την θάλασσα, των υπολοίπων πολιτών.
Δηλαδή η  μη τιμωρία των παραβατών και η κάλυψή τους έχει σαν αποτέλεσμα να καταπατούνται ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι, παραλίες και πολλά άλλα.
4.       Εκβιάζουν πολίτες να αποποιηθούν των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων, διότι διαφορετικά  τους απειλούν ότι θα τους ταλαιπωρήσουν δικαστικά.
5.       Στα άμεσα συγγενικά τους  πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού, δεν εφαρμόζουν την πολεοδομική νομοθεσία και δεν ενημερώνουν τις Εισαγγελικές Αρχές, εις βάρος άλλων πολιτών.
6.       Συντάσσουν πράξεις αναλογισμού, κατά το δοκούν,  επηρεάζοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Αυτά και άλλα πολλά πράττουν γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν από κανέναν. Αντίθετα είχαν την διαχρονική κάλυψη των προϊσταμένων τους.

Σας προτρέπω, λοιπόν, κύριε Μολιώτη να ξαναδιαβάσετε με μεγάλη προσοχή τις αποφάσεις του Συμβουλίου που εξέτασε τις ενστάσεις (ΣΥΠΟΘΑ) για να μην σας μείνει καμία, απολύτως, αμφιβολία για την προσπάθεια μη επιβολής προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του δημοσίου.
Δεν θα σας μείνει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές δεν μπορούν να τακτοποιηθούν ή νομιμοποιηθούν με τον Ν.4178/13. Διαβάστε καλά το σκεπτικό των αποφάσεων.
Η δημόσια θέση που κατέχετε, επιβάλλει καλή μελέτη της υπόθεσης  για την αποφυγή αναληθών δημοσιεύσεων, που παραπλανούν την κοινή γνώμη και συγκαλύπτουν βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα δημόσιων λειτουργών.

Το μόνο που εξυπηρετεί η προσπάθειά σας, θέλω να πιστεύω άθελά σας, είναι η συνέχιση της επταετούς κωλυσιεργίας της υπόθεσης, ενόψει της δίκης των πρώην Δημάρχων Δελφών, ενώπιον του κακουργιοδικείου Λαμίας στις 15/10/2015, ώστε να μην επιβαρυνθεί η θέση τους με πρόσθετες βαριές κατηγορίες, διασπάθισης δημοσίου  χρήματος, πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

                Πριν κλείσω,  θέλω να απευθυνθώ και στον  κ. Δήμαρχο Δελφών,  διότι  αυτά που θα αναφέρω συνδέονται με το γενικότερο θέμα άσκησης διοίκησης.

Κύριε Δήμαρχε Δελφών
Σας γνωρίζω πολλά χρόνια και δεν σας κρύβω ότι δεν αμφισβητώ, ούτε κατ’ ίχνος, την ηθική σας υπόσταση.
Οφείλω, όμως, να σας θυμίσω ότι «ο σιωπών δοκεί συναινείν».
Επίσης θέλω να σας θυμίσω ότι αυτός που ασκεί εξουσία, πρέπει να είναι πεντακάθαρος από κάθε άποψη, όσον αφορά την νομιμότητα των ιδίων του συμφερόντων.
Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση, όταν οι υφιστάμενοί του τον κρατούν όμηρο.
Και εξηγούμαι:
Ο τρόπος λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών είναι σε όλους γνωστός.
Επίσης είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδομών των οικισμών του Δήμου, έχει πολεοδομικές παραβάσεις.
Δεν είναι δυνατόν, εν μέσω των αξεπέραστων προβλημάτων της οικονομικής κρίσης , οι πολίτες να αισθάνονται όμηροι των υπαλλήλων της υπηρεσίας δόμησης.
Πρέπει να βρεθεί λύση ελέγχου, με πρωτοβουλία του Δήμου, όλων των οικοδομών.
Κύριε Δήμαρχε είναι γνωστό ότι και εσείς έχετε πέσει θύμα της πολεοδομικής αναρχίας, με αποτέλεσμα  το σπίτι σας, στην Άμφισσα,  να ρυμοτομείται. Δηλαδή έχει σοβαρότατες αυθαιρεσίες.
Επειδή πιστεύω ότι το παράδειγμα πρέπει να τον δίνουν πρώτοι οι επικεφαλείς, για να μην έχουν φοβίες στην άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και να προτρέψουν τους πολίτες να νομιμοποιηθούν, ώστε να πάψουν να είναι και αυτοί όμηροι, σας προτρέπω να δημοσιοποιήσετε το γεγονός ότι ακόμη και το σπίτι του Δημάρχου ρυμοτομείται και επομένως ο Δήμαρχος, ως απλός πολίτης και αυτός, θα προσπαθήσει να φέρει ο ίδιος το πρόβλημά του στην επιφάνεια, για να πάψει να είναι και αυτός όμηρος.

Τέλος κ.  Δήμαρχε σας ενημερώνω ότι ακριβώς απέναντι από το σπίτι σας, βρίσκεται σε εξέλιξη πολυώροφη οικοδομή.
Η οικοδομή αυτή έχει παραβιάσει το σύνολο, σχεδόν, της πολεοδομικής νομοθεσίας.
Μήπως και για την περίπτωση αυτή ευθύνονται τα γνωστά-άγνωστα κυκλώματα της πολεοδομίας; Εξετάστε το.
Τόσο μεγάλης έκτασης πολεοδομικές παραβάσεις, δεν είναι εύκολο να διαπράξει μηχανικός μη εμπλεκόμενος στα πολεοδομικά κυκλώματα, που του εξασφαλίζουν την συγκάλυψη και το ατιμώρητο!

Ιτέα 20 Μαΐου 2015
Με εκτίμηση

Στέλιος Σχοινάς


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τα μισά να είναι Αλήθεια απ' αυτά που λέγει ο Σχοινάς ο Δήμαρχος αποδεικνύεται ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ πολύ κατώτερος των προσδοκιών μας αλλά και των περιστάσεων.Είναι Δήμαρχος όλων των Δημοτών και όχι μόνον των λίγων εκλεκτών Παλαιών ή και νύν Φίλων του. Τελικά όποιος μεγάλωσε σαν "Κλωσοπουλο" είναι απίθανο να γίνει "Αετός".Οψόμεθα λοιπόν στις επόμενες εκλογές Κε Δήμαρχε,αν δεν σε προλάβει και εσένα ο Εισαγγελέας.