Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ! Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος


Για νέα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία "διατεθειμένη να στηρίξει την εθνική προσπάθεια" κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

"Δυστυχώς δεν αρκεί τώρα μια κάποια συμφωνία, χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάνοδο της χώρας στο σημείο που ήταν και στη συνέχεια για την έξοδο από το μνημόνιο. Και χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή όχι απλά και μόνο να συνάψει αλλά και να εφαρμόσει τη συμφωνία αυτή. Και μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατεθειμένη να στηρίξει την εθνική προσπάθεια", είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Για ποια κυβέρνηση μιλά άραγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Έσπασε η κυβερνητική πλειοψηφία και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ήρθε κάποια συμφωνία με τους πιστωτές που καταψήφισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝ.ΕΛ;
 
Προφανώς όχι. Αλλά ο Βενιζέλος, όπως κάνει κι ο Σταύρος Θεοδωράκης συχνά πυκνά, καλλιεργεί την εντύπωση πως είναι θέμα χρόνου να "σπάσει" η υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία εν όχει συμφωνίας και πως η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη είναι μία ανίερη συμμαχία μετριοπαθών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και ένας θεός ξέρει ποιόν άλλο. Μπορεί αυτό το σενάριο να φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά είναι ίσως το μοναδικό που αν πραγματοποιούνταν θα του επέτρεπε να παραμείνει στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής και μάλιστα εν μέρει... δικαιωμένος. Άρα το προσπαθεί. Έτσι κι αλλιώς, μετά από τόση αποδοκιμασία που έχει υποστεί από τον ελληνικό λαό, δεν έχει τίποτα να χάσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: