Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Δείτε τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για το ελληνικό καλοκαίρι και... προετοιμαστείτε!

Δείτε τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για το ελληνικό καλοκαίρι και... προετοιμαστείτε!
H Αμερικάνικη υπηρεσία Accuweather.com, εξέδωσε την μακροπρόθεσμη πρόγνωσή της για το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν εκτιμήσει κατά αποκλειστικότητα στο meteo-news.gr, πως ο χειμώνας στην Ελλάδα θα ήταν ιδιαίτερα βροχερός και ψυχρός.

Μάλιστα είχαν εφιστήσει την προσοχή για επικείμενες πλημμύρες κυρίως στη βόρεια χώρα, όπως και έγινε. Αυτή τη φορά, το Accuweather κάνει μια εκτίμηση για το meteo-news.gr προβλέποντας ένα γενικά ήπιο καλοκαίρι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Για την Ελλάδα προβλέπει:
Η πρόγνωση του Accuweather.com για την Ελλάδα όπως αποκλειστικά διαβάζετε στο meteo-news.gr, είναι ένα γενικά ήπιο καλοκαίρι χωρίς όμως να λείπουν τα κύματα ζέστης. Συγκεκριμένα εκτιμούν πως ένα μεγάλο μέρος των νότιων Βαλκανίων, από την Αλβανία έως ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα έχει ένα τυπικό καλοκαίρι με κύματα θερμών αερίων μαζών αλλά και διαλείμματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Έτσι, ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στη βορειοανατολική Ελλάδα (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βόρειου Αιγαίου), τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά καθώς οι ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περισσότερες και οι μέσοι όροι θα είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στη ράχη υψηλών πιέσεων που θα καλύπτει τις βορειότερες χώρες των Βαλκανίων και θα εκτείνεται έως τα βόρεια σύνορά μας. Σημαντικά κύματα ζέστης αναμένονται από τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο.
Όσο αφορά τις βροχές, οι βορειοανατολικές περιοχές τις χώρας θα έχουν σημαντικά μειωμένα ύψη βροχής καθώς οι υψηλές πιέσεις θα εμποδίζουν την έλευση διαταραχών.
Στην υπόλοιπη βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ελλάδα, οι βροχές θα είναι φυσιολογικές με τη μορφή μεμονωμένων καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Γενικά τα όποια φαινόμενα δεν θα έχουν έντονα και επίμονα χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε πως η παραπάνω εκτίμηση αποτελεί μία προσπάθεια μακροπρόθεσμης προσέγγισης των καιρικών φαινομένων από έμπειρους μετεωρολόγους της Αμερικάνικης Υπηρεσίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται λήψη αποφάσεων βάσει αυτής και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: