Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Επικίνδυνη η φορτοεκφόρτωση βωξίτη στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας. Στη Βουλή το σοβαρό αυτό πρόβλημα.



30/4/2015

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Επικίνδυνη η φορτοεκφόρτωση βωξίτη στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας λόγω ανυπαρξίας  των προβλεπόμενων από τον ΚΟΚ μέτρων ασφαλείας.
Από τον Νοέμβριο του 2014 στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας, στη διασταύρωση του εθνικού δρόμου Ιτέας-Ναυπάκτου με τον δημόσιο δρόμο προς Τριταία, ξεκίνησε η φορτοεκφόρτωση βωξίτη από κοινοπραξία των εταιρειών «Δελφοί-Δίστομο» και  «S&B».
Ωστόσο, δεν πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπονται από τον ΚΟΚ, όπως επί παραδείγματι η ύπαρξη κόμβου κτλ. Μετά από άμεση παρέμβαση της Τροχαίας Άμφισσας τοποθετήθηκε μπάρα και σταμάτησε η φορτοεκφόρτωση βωξίτη.
Για τα παραπάνω  ήταν ενήμερη τόσο η Εισαγγελία Άμφισσας, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με σχετική έκθεση της Τροχαίας Ιτέας. Πάραυτα, στη συνέχεια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην αρμοδιότητα της οποίας έγκειται η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η φορτοεκφόρτωση ή όχι, έδωσε εντολή να «ξηλωθεί» η μπάρα και να ξεκινήσει πάλι η φορτοεκφόρτωση, δίχως όμως να έχει γίνει ότι προβλέπεται από τον ΚΟΚ για τη διασφάλιση της ασφάλειας (π.χ. αερογέφυρες κ.α.), γεγονός που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς καθώς πρόκειται για εθνικό δρόμο.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε  να σταματήσει η φορτοεκφόρτωση στη περιοχή Καμιώτισσα Ιτέας πριν θρηνήσουμε θύματα;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Κωστοπαναγιώτου Ηλίας

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν γινει οποιοδηποτε ατυχημα στην παρανομη εξοδο εχουμε το ονομα αυτου απο την περιφερεια που εδωσε την εντολη να ξηλωθει η μπαρα για να ξερουμε και ποιον θα παμε στον Εισαγγελεα ??? Κι αφου εχει τοση ευαισθησια με τις μπαρες γιατι δεν εδωσε εντολη και για την μπαρα της Λ.Ηρωων και αφηνει καθε εναν να βαζει ογκους χωματων για να μην διαταρασεται η ησυχια του ??? "Πολυ , μα παρα πολυ ευαισθησια" εχει ο υπαλληλος της Περιφερειας !!! Βεβαια θα πει καποιος οτι ο καθε υπαλληλος εχει την δικη του ......"ευαισθησια"! Τυχαιο ??? Δεν νομιζω !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσει ο περιφερειάρχης Στερεάς αν που ειναι υπέρ αυτής της ενέργειας και έδωσε την έγκριση να ανοίξουν οι μπάρες αν γινει κάποιο θανατηφόρο ατύχημα ποιος θα εχει την ευθύνη; Απο την αλλη ο όμιλος Μυτιληναιος δίνει μεγαλη βαρύτητα στην ασφαλεια και απο την αλλη υποχρεώνει τους αυτοκινητιστές να παρανομήσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπακογιάννης έδωσε εντολη να ανοίξουν οι μπάρες. 70-80 οικογένειες χάνουν το ψωμι τους απο αυτη την ενέργεια. Ειναι φως φανάρι οτι εξυπηρετούνται συμφέροντα μεγάλων εταιριών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μυτηλιναιος γεμισε με κοκκινη λασπη τον βυθο απο τον οποιο οι λεβεντες ολοι μαζι τρωμε ψαρια και ταιζουμε και τα παιδια μας, κατα τα αλλα ειναι τερας το πρεζονι της επικαιροτητας και ολοι εμεις αξιοπρεπεις γονεις, τωρα θελει για να εχει ακομα μεγαλυτερη αυξηση κερδων το 2015. Συγκεντρωθειτε ηλιθιοι γιατι η απληστεια δεν εχει πατο. Αυτο θα θελει ολο και περισοοτερη αυξηση κερδων γιατι μονο τοτε ειναι αξια η επιχειρηση για τα χρηματηστηρια.Αυξηση κερδων καθε χρονο και καθε χρονο και οχι να εχει τα ιδια πλουσια κερδη με το 2014 ή να μειωθουν τα κερδη αν χρειαστει για να ζησουν και οι κατοικοι της περιοχης. Τωρα για τα κερδη θελει να κανει το λιμανι της ιτιας δικο του. Να του κατσετε .Να περιμενετε ηλιθιοι να ζησετε απο τους μεροκαματιαριδες των 500 € που θα δουλευουν σκλαβοι στην σκάλα και τους υπαλληλους φορτηγατζηδες των 300 € αν ειναι βουλγαροι ή ρουμανοι. Προσκυνατε ραγιαδες, ρουφηξτε καλα γλυφτες. Θα ερθει ο μαχαραγιας και θα ειναι ευγενικος μαζι σας, θα βαζει και βαζελινη.Ατιμουλια και κανετε πως δεν σας αρεσει.

Ανώνυμος είπε...

5-5 Το πρωί οι μπάρες δεν υπήρχαν το μεσημέρι τις ίδιας μέρας ξαναμπήκαν στη θέση τους. ΠΡΟΤΑΣΗ...Βάλτε μπάρες φυσαρμόνικας να ανοίγουν και να κλείνουν κατά το δοκούν. ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

5-5-2015. Το πρωί οι μπάρες είχαν αφαιρεθεί, το μεσημέρι τις ίδιας μέρας είχαν τοποθετηθεί ξανά στη θέση τους.. ΠΡΟΤΑΣΗ.. Βάλτε μπάρες φυσαρμόνικας να ανοίγουν και να κλείνουν κατα το δοκούν. ΑΝΕΥΦΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η τροχαία Ιτέας που ειναι; Κοιμαται του καλού καιρού; Ο Δήμος θα παρει ποτε θεση; Η κατασταση ειναι πολλή επικίνδυνη!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εχουν παρει τα δωράκια τους και κάνουν τουμπεκί! Μοοοοοοοουυυυυυυυυυυυυ.....!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.