Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι δύο κυρίες που έπιασαν τον Άκη πάνε για τον επόμενο και κρατούν "ξάγρυπνους" πολλούς

Image


Αριστερά στη φωτογραφία η κυρία που κατόρθωσε να ταρακουνήσει συθέμελα το επί πολλά χρόνια “άβατο” των εξοπλισμών. Είναι η μοναδική της φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο . Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου αποφεύγει την δημοσιότητα. Η απόφαση να παραμείνει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για ακόμη δυο χρόνια ήταν αυτονόητη. Η γυναίκα που έστειλε στην φυλακή τον Άκη Τσοχατζόπουλο,πρέπει να τελειώσει τη δουλειά. Και είναι πολύ η δουλειά που έχει να γίνει. Είναι γνωστό ότι οι στοχεύει  ψηλά και έχει στο στόχαστρο κι άλλους πολιτικούς.Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πρώτος που “έπεσε” από τα “βόλια” της. Ο επόμενος είναι ακόμη στο στόχαστρο…

Δεξιά είναι η δεύτερη “σιδηρά κυρία” της Δικαιοσύνης. Είναι η Πόπη Παπανδρέου επίσης στην μοναδική φωτογραφία που υπάρχει. Και είναι φωτογραφία “σημαδιακή”, από την στιγμή της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η Ελένη Ράϊκου είναι η πρώτη Εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς. Ο θεσμός έτσι κι αλλιώς είναι “φρέσκος”. Από το 2013 υπάρχει. Η κα.Ράϊκου εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1993 και μετά από επτά χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής της με την Δικαιοσύνη έγινε σαφές ότι το αντικείμενο που την γοήτευε ήταν αυτό της οικονομικής διαφθοράς. Όχι μόνο στους εξοπλισμούς όπως κάποιοι -όχι πάντα χωρίς δόλο- προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Η κα. Ράϊκου μαζί με την άλλη “σιδηρά κυρία” της Δικαιοσύνης την Πόπη Παπανδρέου έχουν ανοίξει πολλούς φακέλους που δεν έχουν να κάνουν με εξοπλισμούς. Γιατί η διαφθορά και το μαύρο χρήμα δεν βρίσκονται μόνο στα όπλα. Αντιθέτως θα λέγαμε ότι τα μεγάλα “πάρτυ” έγιναν άλλου. Και πάντως το “ξεφάντωμα” στον χώρο της Άμυνας έχει αρχίσει εδώ και χρόνια-χάρη στις δύο κυρίες της Δικαιοσύνης- να αποκαλύπτεται. Όχι με θεωρίες και “αναλύσεις”,αλλά με συλλήψεις , καταδίκες ,φυλακίσεις και επιστροφές χρημάτων ! Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί σύντομα και για τα υπόλοιπα “σκοτεινά” και ακριβά που έγιναν σε άλλου είδους προμήθειες που δεν έχουν σχέση με την Άμυνα.

Η Ελένη Ράϊκου και η Πόπη Παπανδρέου έχουν ασχοληθεί ήδη με μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με οικονομικά εγκλήματα. 

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό σε κάποιους είναι ότι η κα.Ράϊκου δεν έχει σχέση με τις ΕΔ μόνο λόγω των ερευνών της στους εξοπλισμούς. Είναι παντρεμένη με στρατιωτικό ιατρό.

Για τις δύο κυρίες της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν γράψει ύμνους οι Γερμανοί. Το δημοσίευμε του Spiegel είναι ενδεικτικό:

Την Πόπη Παπανδρέου τη χαρακτηρίζει ως «το αστέρι στον ουρανό της δικαιοσύνης». Αναφέρει ότι είναι το δεξί χέρι της προϊσταμένης της, επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η Πόπη Παπανδρέου ήταν εκείνη που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στον οποίο φέρεται να είπε «πόσο απλά θα πρέπει να σας πω ότι είμαι αποφασισμένη να σας συλλάβω;».

«Την Ελένη Ράικου», γράφει το Speigel, «οι σύναδελφοί της την περιγράφουν ως συμπαθή και προσιτή, αλλά σκληρή στο δουλειά και άριστη σε νομικά θέματα».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά και από την τελευταία σύλληψη που έκαναν με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη πάρα πολλοί εμπλεκόμενοι με εξοπλισμούς μένουν ξάγρυπνοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: