Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο πολυπράγμων κύριος Βενιζέλος και τα μαθήματα «αντιδιαπλοκής»

Ο πολυπράγμων κύριος Βενιζέλος και τα μαθήματα «αντιδιαπλοκής»

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Αποκαλυπτική ύφους, ήθους και... διαχρονικής συνέπειας η κατάθεση του πολυπράγμονος κυρίου Βενιζέλου στη μεγάλη δίκη του Α. Τσοχατζόπουλου.
Εμφανίστηκε... υπεράνω, κριτής των πάντων, ακόμα και αλλοτινών φίλων του (ή μήπως ο αίρων τας αμαρτίας Άκης δεν ήταν φίλος;), δακρυρροών για το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ (για το οποίο ο ίδιος ουδεμία ευθύνη φέρει, βεβαίως, βεβαίως!) και –φυσικά- γενναιόδωρος προς σύζυγο και κόρη του Άκη...
Μάλιστα (εδώ γελάνε!) δεν δίστασε (αυτό δα έλειπε!) να δώσει και μαθήματα «αντιδιαπλοκής», όταν αναφέρθηκε με ύφος... συνταγματολόγου υποθετικά σε... προμήθεια κιμωλιών από σχολική επιτροπή, ίνα δείξει τη δικιά του ηθική υπεροχή.

Αλλά εκεί που δεν κρατιέται κανείς απ' τους γέλωτες ήταν όταν πάλι θέλοντας να δώσει μαθήματα ηθικής και πολιτικής υπεροχής και με ύφος σαράντα συνηγόρων είπε το αμίμητο σύμφωνα με το οποίο ε, μπορεί και να ήταν αναγκαία η προμήθεια των TOR-M1 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κατ' ανάγκη δεν πέσανε μίζες γι' αυτή την αγορά!
Και δεν πέσανε απ' τη... συγκίνηση οι τοίχοι της αίθουσας!
Καθότι επειδή σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν ασθενή μνήμη ή μνήμη προσαρμοζόμενη στις επιταγές των «νταβατζήδων», ε, θυμόμαστε ότι στην εξεταστική για τους TOR-M1 Βενιζέλος και Λοβέρδος (αυτός ντε, που θέλει να διαδεχτεί τον Μπένι!) ήσαν οι καλύτεροι συνήγοροι του εκπεσόντος Άκη!

Μάλιστα ο Ευάγγελος δεν δίστασε ακόμα και να λοιδορήσει τους βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην επιτροπή, όταν τους... αποστόμωσε για αριθμό λογαριασμού που κατατέθηκε και στον οποίο (και σε αυτόν, όχι μόνο σε αυτόν...) πήγαιναν μύρια δολάρια απ' τις μίζες.
Και πώς τους αποστόμωσε;
Μα... «αποκαλύπτοντας» πως δεν επρόκειτο για αριθμό λογαριασμού αλλά για αριθμό τηλεφώνου!
Τέτοια συντριπτική «νίκη» επί των εμμενόντων στη διερεύνηση βουλευτών της Ν.Δ.!
Ας πούμε, ο Β. Πολύδωρας θα έχει πολλά να θυμάται από εκείνη την επική, συντριπτική «αποκάλυψη» του και συνταγματολόγου Ευάγγελου, ο οποίος εμφανίζεται τώρα στο δικαστήριο δίνοντας και... μαθήματα περί την προμήθεια των TOR-M1!

Αλλά ο πολυπράγμων κύριος Βενιζέλος ξεδιπλώνει διαχρονικά και σε κάθε περίπτωση και τις... ηθικές και πολιτικές του υπεροχές, αλλά και την τιτανοτεράστια οξύνοιά του...
Για παράδειγμα, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου έκανε την επίσης φοβερή «αποκάλυψη» σύμφωνα με την οποία ο Τσίπρας μήνες πριν είχε αποφασίσει να προτείνει τον Πρ. Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα είχαν βρει στο παρασκήνιο και αυτό εντάσσεται σε σχέδιο «άλωσης» της καραμανλικής πτέρυγας της Ν.Δ., αλλά... εν αγνοία του Καραμανλή (προς αυτόν φάνηκε μεγαλόψυχος και τον αθώωσε της συνωμοσίας)!
Εδώ και η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!
Εκτός κι αν παραδεχτούμε ότι ο κ. Βενιζέλος διαθέτει ικανότητας Γιούρι Γκέλερ!
Τον πληροφορούμε πάντως εγκύρως, ότι είχε τόσο... βάθος η συνωμοσία, ώστε ο Πρ. Παυλόπουλος έμαθε για την πρόθεση του Τσίπρα να τον προτείνει για Πρόεδρο μόλις το πρωί της ημέρας που ο πρωθυπουργός θα μιλούσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ!
Θα πείτε, γιατί ο γνωστός πολυπράγμων κύριος εξετέθη λέγων εκτός τόπου και χρόνου ανακρίβειες;
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τότε ήταν φίλος του σημερινού Προέδρου, σε αυτό είπε την (μοναδική) αλήθεια.

Αλλά από κείνη την αποφράδα (για τον Ευάγγελο) ημέρα, που ο Παυλόπουλος έπαψε να είναι εις τα όμματα του πολυπράγμονος απλώς ένας «κύριος καθηγητής» και προτάθηκε για το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα, ο Ευάγγελος «ξαφνικά» τον τοποθέτησε απέναντί του...
Πώς το είπαμε; Φθόνο;
Αλλά έτσι κι αλλιώς ο πολυπράγμων Ευάγγελος σε λίγες βδομάδες που δεν θα είναι ούτε αρχηγός του (μικρού) ΠΑΣΟΚ, θα έχει στη διάθεσή του όσο χρόνο θέλει για να θυμηθεί και να διαβάσει και Ιστορία (ο Θουκυδίδης δεν θα του έκανε κακό...), ακόμα και... Συνταγματικό Δίκαιο...
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίκης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τόσο ο Κ. Σημίτης όσο και ο Ε. Βενιζέλος δήλωσαν «περαστικοί» από τα ΚΥΣΕΑ της εκσυγχρονιστικής περιόδου και έριξαν όλες τις ευθύνες στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα, πέρα από τις απίστευτες δικαιολογίες, αναρωτήθηκε γιατί τον κάλεσε το δικαστήριο αφού όπως είπε δεν είχε καμία ανάμιξη.
«Μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχεται από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ, και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριό σας με κάλεσε ως μάρτυρα, ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του που ελάμβαναν συχνά μέρος, και επιπλέον δέκα χρόνια αργότερα από την ανάληψη από εμένα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Απαντώντας, τέλος στις ερωτήσεις του δικαστηρίου ευτέλισε την υπόθεση λέγοντας: «Η σχολική εφορία ενός νηπιαγωγείου, για αγορά κιμωλιών, μπορεί να δωροδοκηθεί...».

newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΚΥΡΙΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΑΝ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΙ ΣΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ (..) ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ !!!!