Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ανοιχτή παραδοχή Σταϊκούρα για φαιδρό success story Σαμαρά

Πενταετές πάγωμα δαπανών για μισθούς και συντάξεις προβλέπει το ΜεσοπρόθεσμοΕλλάδα Χαριστική βολή στη στρατηγική Σαμαρά που κλείνει οριστικά τη αφήγηση περί success story και ακυρώνει τη σημερινή αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ έδωσε χθες στην βουλή ο Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος παραδέχθηκε την αποκάλυψη του Δημήτρη Μάρδα ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επέσπευσε την εκλογή ΠτΔ, λόγω "μαύρης τρύπας" στα ταμεία.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ευθέως στη Βουλή την αποκάλυψη του διαδόχου του, Δημήτρη Μάρδα ότι στις 24 Φεβρουαρίου θα έλειπαν από το κρατικό ταμείο 452 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα ήταν δυνατόν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Η παραδοχή αυτή κλείνει οριστικά τις ιστορίες περί success story στην οικονομία κατά της διακυβέρνησης Σαμαρά, αλλά πλέον, πρωτίστως, ακυρώνει τη σημερινή αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ., έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αποτελεί την επίσημη ομολογία (σε αυτή προστίθεται και αυτή του Ν. Δένδια) χρεοκοπίας της πολιτικής της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια και, προφανώς, εισάγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια νέα περίοδο αναζήτησης στρατηγικής και ηγεσίας... οψόμεθα.

Δ. Μάρδας: «Η προηγούμενη κυβέρνηση έβλεπε «τρύπα» 452 εκατ. ευρώ και επέσπευσε την εκλογή ΠτΔ»

Οι εθνικές εκλογές έγιναν νωρίτερα επειδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε «τρύπα» 452 εκατ. ευρώ και δεν θα υπήρχαν χρήματα στις 24 Φεβρουαρίου για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Τις καταγγελίες του επιβεβαίωσε ο προκάτοχός του Χρήστος Σταικούρας υπογραμμίζοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 1,9 δισ. ευρώ τέλος Ιανουαρίου με πρόβλεψη για αρνητικό πρόσημο στο τέλος Φεβρουαρίου». stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: