Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Άρχισαν να δίνονται τα 60 ευρώ...

Aθήνα
(φωτο από "Μύρκα")

 
Σε λειτουργία βρίσκονται σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα μας, καθώς προσαρμόστηκαν στις περιοριστικές ρυθμίσεις κεφαλαίων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την επόμενη τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.
  Υπενθυμίζεται ότι τα ATM, όπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν με ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ανά κάρτα.
Από πλευράς τραπεζών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα τραπεζικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν ανά την επικράτεια, από τα οποία οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν την σύνταξη τους. Κάθε τράπεζα θα ανακοινώσει περίπου 70 καταστήματα ώστε να καλυφθεί όλη η επικράτεια.
Αναφορικά με το πλήθος ΑΤΜ υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην χώρα μας υπάρχουν περίπου 5.500 ΑΤΜ.
Παραλλήλως, από τα πιστωτικά ιδρύματα ξεκαθαρίσθηκε πως το κύκλωμα εκκαθάρισης συναλλαγών πιστωτικών καρτών λειτουργεί κανονικά και δεν επηρεάζεται από την 6ημερη τραπεζική αργία.
Πιο απλά, οι πληρωμές με πιστωτικές κάρτες θα γίνονται αποδεκτές και θα εμφανίζονται στους λογαριασμούς των εμπόρων κανονικά, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι τώρα.
Οι έμποροι μπορούν να μεταφέρουν όσα θέλουν χρήματα σε λογαριασμούς προμηθευτών μέσω e - banking χωρίς κανένα πρόβλημα και η συναλλαγή θα γίνεται άμεσα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: