Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μιλούν για πραξικόπημα οι πραξικοπηματίες


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Την αρχή  έκανε ο Βενιζέλος, ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει την αρχή.

«Το δημοψήφισμα είναι πολιτική απάτη που μετεξελίσσεται σε πραξικόπημα», είπε ο Βαγγέλης, δίνοντας τη σκυτάλη στον Αντώνη, που ήταν ελαφρώς πιο επεξηγηματικός: «Το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα χωρίς αντικείμενο». Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα- το δικό τους Σύνταγμα- διαδικασία έκφραση της  λαϊκής βούλησης, η αδιαμεσολάβητη από κόμματα ψήφος του ελληνικού λαού, αυτή η ιεροτελεστία της Δημοκρατίας αποκαλείται  πραξικόπημα. Πραξικόπημα, δηλαδή κατάλυση του πολιτεύματος, τανκς, ερπύστριες, στολές, γαλόνια.

Μιλούν για πραξικόπημα αυτοί που το Καλοκαίρι του 2011 ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όταν  έξω από τη Βουλή δέρνονταν ποδοπατιόνταν και ψεκάζονταν  250.000 άνθρωπο, τότε  που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το 70% του λαού ήταν κατά των μέτρων. Ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κάνοντας χρήση του 80% που είχαν πάρει στις εκλογές του 2009 και λίγους μήνες αργότερα, στις εκλογές του 2012, πήραν και οι δυο μαζί 30%. Δέσμευσαν οι σαμαράδες και οι βενιζέλοι  για είκοσι χρόνια την οικονομία και την κοινωνία καταχρώμενοι το  50% του ελληνικού λαού  που τους είχε εγκαταλείψει ήδη  και μετά έχουν μούτρα οι κανάγιες να αποκαλούν πραξικόπημα το δημοψήφισμα.

Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή η κυβέρνηση; Να απορρίψει την πρόταση των δανειστών και μετά να συνεχίσει να κυβερνά σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Να λήξει το πρόγραμμα την Τρίτη, να μπει η οικονομία σε νέα, επώδυνη φάση και να μην ερωτηθεί κανείς  γι΄ αυτό; Να μην ερωτηθούν ούτε καν οι πολίτες που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι προτιμούν την   επώδυνη συμφωνία από τη ρήξη; Θα μπορούσε ο Τσίπρας να κάνει την πάπια και να συνεχίσει να κυβερνά σαν να μην τρέχει τίποτα, όπως κυβερνούσαν ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος,  κάνοντας χρήση και κατάχρηση των ποσοστών  που είχαν λάβει στις εκλογές. Αντί γι' αυτό,  ο Τσίπρας επέλεξε να δώσει το λόγο στο λαό, τόλμησε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά κι αντί να του πουν μπράβο, οι σαμαροβενιζέλοι τον αποκαλούν  πραξικοπηματία και οι λοβερδοβορίδηδες τον απειλούν με Γουδή, δηλαδή με εκτέλεση.

Μιλούν  οι ερίφηδες για πραξικόπημα επειδή απεχθάνονται την αδιαμεσολάβητη λαϊκή έκφραση. Δεν θέλουν να δοθεί ο λόγος ούτε καν στους πολίτες που συμφωνούν μαζί τους, προτιμούν τη σιωπή, για να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του μεταφυσικού όντος που ονομάζεται «σιωπηλή πλειοψηφία». Εκπροσωπούν την  πλειοψηφία ο Σαμαράς του 19%, ο Σταύρος του 5%, η Φώφη του 3%. Δεν θέλουν το πραγματικό δημοψήφισμα, προτιμούν το άλλο, το εικονικό, που διοργανώνεται κάθε βράδυ- κάθε βράδυ, ανελλιπώς- στα κανάλια. Στήνονται ψηφιακές κάλπες κάθε βράδυ και ψηφίζουν εκ μέρους μας η 'Ολγα, ο Γιάννης, η Μαρία, η Έλλη, η Σία, ο Παύλος, ο Αλέξης, ο Μπάμπης.

Και κοίτα, αδελφέ μου, ένα μυστήριο. Κάθε βράδυ η κάλπη βγάζει 100% ΝΑΙ στην πρόταση των δανειστών. Κάθε βράδυ ανελλιπώς.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: