Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μαξίμου: Άλλη πρόταση και τελεσίγραφο μας παρουσίασαν οι δανειστές τη Παρασκευή

Μαξίμου: Άλλη πρόταση και τελεσίγραφο μας παρουσίασαν οι δανειστές τη Παρασκευή

Άλλη πρόταση μας παρουσίασαν οι δανειστές,  απαντάει η ελληνική κυβέρνηση
 στους ισχυρισμούς των δανειστών πως υπήρχε μεγάλη σύγκληση σε ένα νέο σχέδιο και παράλληλα αποκαλύπτει πως στο κρίσιμο Eurogroup στις 25 Ιουνίου οι δανειστές έστειλαν στην ελληνική πλευρά ένα ακόμα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.
«Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.
Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;
Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.
Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: