Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΙΤΕΑ-ΣΗΜΕΡΑ: «ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ». ΣΤΙΣ 21:30 ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Σάββατο 4/7/2015 στις 9.30μμ
Θερινό σινεμά: «cineitea»
Στη μαρίνα Ιτέας
(στο παρκάκι, πίσω από το κτίριο του Λιμενικού Ταμείου)
Θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, η προβολή της ταινίας του συντοπίτη μας Άκη Θεοχαρόπουλου «ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ».
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα οδοιπορικό στον χώρο και την ιστορία της Φωκίδας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άκη Θεοχαρόπουλο (με την απαραίτητη καύσιμη ύλη δηλ. κρασί, τσίπουρο ή αναψυκτικό).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
Περισσότερα για την ταινία:
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα οδοιπορικό στον χώρο & την ιστορία της Φωκίδας. Με αφετηρία τον ιερό τόπο των Δελφών, η περιήγηση βασίζεται στον δρόμο "Θερμοπύλες-Γραβιά-Άμφισσα-Ιτέα (Κορινθιακός)", που αποτελούσε το μοναδικό φυσικό πέρασμα από την βόρεια & ανατολική Ελλάδα, στην δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
- Κίρρα-Δελφοί-Άμφισσα-Ιτέα-Γαλαξίδι (Δελφικό Τοπίο)
- η παραλιακή ζώνη, με συνδετικό ιστό τη θάλασσα και
- τέλος, η ζώνη των ψηλών βουνών που αποτελούσε την ρεζέρβα ανθρώπινων και φυσικών πόρων.
Περισσότερα για τον Άκη Θεοχαρόπουλο
Ο Γιάννης (Άκης) Θεοχαρόπουλος μεγάλωσε και έμαθε τα πρώτα του γράμματα στην Άμφισσα. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μontpellier της Γαλλίας στο "Ιnstitut Agronomique Mediterraneen de Montpellier" και στο "Universite Paul Valery de Montpellier".
Εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας & στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας. Το 1994 ίδρυσε μια πρότυπη οινοποιητική μονάδα στην Άμφισσα. Διετέλεσε σύμβουλος ανάπτυξης στην Αναπτυξιακή Φωκική.
Από το 2002 είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα του πανεπιστημίου (ΓΠΑ) & του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Από το 2013, ντοκιμαντέρ του, με θέματα από τον κόσμο & την ιστορία της Μεσογείου, προβάλλονται συστηματικά από το κανάλι της βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: