Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

25+1 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ



Από sotirical.com


Την Κυριακή γινόμαστε όλοι για μια μέρα βουλευτές και αποφασίζουμε.

Μάζεψα τα λογικά επιχειρήματα, πέρα από συναισθηματισμούς και φόβο, για τα οποία πρέπει να ψηφίσουμε όλοι ΟΧΙ.

Οι αριθμοί που ακολουθούν είναι όλοι από διασταυρωμένες πηγές (ΕΛΣΤΑΤ, Eurostat, έγκυρα έντυπα του εξωτερικού) αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να παραθέσω λινκς σε όλα. Ένα googling όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να τα επιβεβαιώσει αν έχετε αμφιβολίες.

Γιατί λοιπόν πρέπει να απορρίψουμε την πρόταση των δανειστών λέγοντας ΟΧΙ αυτήν την Κυριακή:

1. Γιατί δεν απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ
Το Grexit είναι ένα ψέμα των ελληνικών κυβερνήσεων και της Τρόικας, μιας και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Μέρκελ, τον Τουσκ, αλλά ακόμη και τον Σόιμπλε (!) μια έξοδος από το ευρώ είναι όχι μόνο οικονομικά αδύνατη αλλά και δεν προβλέπεται νομικά από τις συνθήκες που υπογράψαμε.

2. Γιατί οι ειδικοί του ΟΗΕ αμφισβητούν την νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων
Eιδικοί των Ηνωμένων Εθνών παρενέβησαν στηρίζοντας το δημοψήφισμα διότι σύμφωνα με το άρθρο 103 του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών “καμιά δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να παραβιάσει τα πολιτικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μιας χώρας, ούτε να επηρεάσει την ανεξαρτησία του. Μια τέτοια δανειακή σύμβαση είναι εξ’ ορισμού παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το άρθρο 53 της συνθήκης του Συνεδρίου της Βιέννης.”

3. Γιατί ακόμη και ΔΝΤ πλέον στηρίζει επίσημα το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε το ΔΝΤ προχτές, το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο και ζητείται κούρεμα τουλάχιστον 30% και 20ετής περίοδος χάριτος στην αποπληρωμή του! Κάτι το οποίο η τωρινή προτεινόμενη συμφωνία από τους Ευρωπαίους, κατηγορηματικά αρνείται μιας και το χρέος θεωρείται βιώσιμο και γι'αυτό δεν αναφέρεται σε καμιά ρύθμιση του. Με το ΟΧΙ έχουμε την διαπραγματευτική πλέον δύναμη να προχωρήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία που επιτρέπει λύση για το χρέος.

4. Γιατί οι εκλεγμένοι γραφειοκράτες δεν μπορούν να εκβιάζουν δημοκρατίες
Οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες της ΕΚΤ, που σταμάτησαν την παροχή ρευστότητας αμέσως μετά την ανακοίνωση δημοψηφίσματος και πολύ πριν την λήξη του ελληνικού προγράμματος, δεν είναι η δημοκρατική Ευρώπη στην οποία επιλέξαμε να συμμετέχουμε.

5. Γιατί το πακέτο αυτό θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με τους Financial Times η προτεινόμενη συμφωνία των δανειστών θα επιφέρει 12-13% ύφεση τα επόμενα 3 χρόνια οδηγώντας σε αύξηση του χρέους σε ποσοστό 200%. Ταυτόχρονα 4 νομπελίστες οικονομολόγοι (Στίγκλιτς, Κρούγκμαν, Γκαλμπρέιθ, Πικετί) αλλά και ο Νόαμ Τσόμσκι χαρακτηρίζουν την λιτότητα απαράδεκτη, μη δημοκρατική και μη βιώσιμη.

6. Γιατί εκβιάζουν το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας
Όλοι ήμασταν υπέρ του ΟΧΙ την Κυριακή (το Bloomberg αναφέρει ένα ποσοστό 70% στην δημοσκόπηση του) και η Ευρώπη επέλεξε να μας επιβάλλει με τον φόβο έναν εθνικό διχασμό.

7. Γιατί αν περάσει το ΝΑΙ, κερδίζει η Ελλάδα της χρεοκοπίας
Αν επικρατήσει το ΝΑΙ, θα κερδίσουν τα συμφέροντα της διεφθαρμένης Ελλάδας και των μέσων ενημέρωσης που συνέπραξαν στην καλλιέργεια ενός ψευδούς κλίματος πανικού και από την αρχή επέλεξαν να στραφούν κατά των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει κάτι καλό για την χώρα. Θα κερδίσει η Ελλάδα του "μαζί τα φάγαμε", του "λεφτά υπάρχουν", της άκρατης φοροδιαφυγής, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς. Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε.

8. Γιατί η εθνική μας ταυτότητα και ιστορία το υπαγορεύει
Έχουμε δυο εθνικές εορτές ως χώρα όπου και στις δυο είπαμε ΟΧΙ στην υποδούλωση και ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Είμαστε ένας λαός που έχει ως εθνικό σύνθημα το “Ελευθερία ή Θάνατος”. Ο εθνικός μας ύμνος αναφέρεται στην Ελευθερία και όλη η ποίηση και ιστορία του μαρτυράν τον αέναο αγώνα μας για την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την ελεύθερη ζωή. Είμαστε Έλληνες και το χρωστάμε στους ατέλειωτους αγώνες μας, στην αρχαιοελληνική μας παράδοση και στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό να πούμε ΟΧΙ σε ένα εξευτελιστικό τελεσίγραφο όπως επανειλλημένα έχουμε πράξει.

9. Γιατί θα αλλάξει την Ευρώπη
Το δημοψήφισμα αυτό θα κρίνει εάν η Ευρώπη θα φύγει από τις δημοκρατικές τις ρίζες ή θα γυρίσει σε αυτές.

10. Γιατί τα “πακέτα διάσωσης” αύξησαν το χρέος και την ανεργία
Η Ελλάδα πριν από τα πακέτα διάσωσης είχε χρέος 148% επί του ΑΕΠ και τώρα έχει 175.1% επί του ΑΕΠ με ανεργία στο 58% (νέοι 18-35) και γενική ανεργία στο 28%. Το ΑΕΠ κατέρρευσε κατά 100 δις (-25%) μέσα σε 5 χρόνια, φτάνοντας σε επίπεδα 1999, διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Μέσα σε 5 χρόνια έκλεισε το 30% των ελληνικών επιχειρήσεων.

11. Γιατί όλοι οι νέοι μεταναστεύουν
Πρώτη φορά από το 1960 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται αντί να αυξάνεται λόγω της δραματικά υψηλής φυγής των νέων στο εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια.

12. Γιατί έχουμε δικαίωμα στην εκλογή δικής μας κυβέρνησης
Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι είχαν σχέδιο να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τους Times. Επίσης από το 2010 η μη εκλεγμένη Τρόικα ανέλαβε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της χώρας με τις ελληνικές κυβερνήσεις απλά να υπογράφουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτοντας όποτε μπορούσαν τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

13. Γιατί την κρίση την πλήρωσαν μόνο οι αδύναμοι
Μέσα σε 5 χρόνια η φορολογία στην μεσαία τάξη αυξήθηκε κατά 337% ενώ στους πολύ πλούσιους μόλις κατά 9%. Πλέον 35% των συμπολιτών μας (3,8 εκατομμύρια) ζουν στα όρια της φτώχειας ενώ ένα ακόμη 23% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε κατά 98,2% μέσα σε μόλις μια πενταετία.

14. Γιατί η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον αναπτυγμένη χώρα
Για πρώτη φορά η Ελλάδα, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, βγήκε από την λίστα των ανεπτυγμένων χωρών της MSCI και πλέον κατατάσσεται στις αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι η πρώτη φορά από το 1987 που η MSCI ξεκίνησε να κάνει μετρήσεις, που μια χώρα βγαίνει από το index των αναπτυγμένων χωρών.

15. Γιατί οι συμπολίτες μας αυτοκτονούν
Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 35% και κατά την τελευταία πενταετία, κατά μέσο όρο 2 συμπολίτες μας αυτοκτονούσαν κάθε μέρα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

16. Γιατί είμαστε δυστυχισμένοι
Σύμφωνα με το Bloomberg είμαστε η πιο 5η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο ακριβώς μετά την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

17. Γιατί η ΧΑ μπήκε στις ζωές μας
Η λιτότητα έφερε την Χρυσή Αυγή στην Βουλή και την έχει εγκαθιδρύσει ως τρίτη πολιτική δύναμη.

18. Γιατί η λιτότητα απειλεί την ίδια την Ευρώπη
Η Ευρώπη μέσα από τις πολιτικές λιτότητας έχει διαιρεθεί όσο ποτέ άλλοτε, με τα ακροδεξιά κόμματα να επηρεάζουν δραματικά τις εξελίξεις ακόμα και σε χώρες όπως η Γαλλία όπου το Εθνικό Μέτωπο είναι ακόμη και φαβορί για την Γαλλική Προεδρία.

19. Γιατί ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι ρατσισμό
Γιατί η Ελλάδα εξευτελίστηκε κατά την διάρκεια της λιτότητας και οι Έλληνες του εξωτερικού, ιδιαίτερα στην Γερμανία, πέφτουν καθημερινά θύματα ρατσισμού (το γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία).

20. Γιατί δεν είμαστε οι “τεμπέληδες” της ΕΕ
Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ “τεμπέληδες”. Είμαστε η τρίτη πιο σκληρά εργαζόμενη χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ μετά τo Μεξικό και την Νότια Κορέα.

21. Γιατί για αυτήν την δημοκρατία χύθηκε αίμα
Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να εκλέγουμε τις κυβερνήσεις που θέλουμε και να χαράζουμε την πολιτική που θέλουμε. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική μιας χώρας. Γιατί οι εκλογές πρέπει να αποκτήσουν ξανά νόημα.

22. Γιατί η Ελλάδα ήταν το πείραμα
Είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόστηκε τέτοια υπερβολική λιτότητα, λόγω κυρίως των κυβερνήσεων του “ΝΑΙ σε ΟΛΑ”. Στις άλλες χώρες τα μέτρα λιτότητας ήταν πολύ πιο ήπια.

23. Γιατί υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην χώρα
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας αυξάνεται αντί να μειώνεται. Μέσα σε 5 χρόνια ο δείκτης αυτός αυξήθηκε κατά 42,8%. Επίσης, το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε κατά 98,2% μέσα σε μόλις μια πενταετία.

24. Γιατί το ΝΑΙ θα είναι ένα συγχωροχάρτι στις προηγούμενες κυβερνήσεις
Ένα ΝΑΙ στην ουσία θα νομιμοποιήσει τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τα κόμματα που έκλεισαν την ΕΡΤ (το μόνο ισορροπημένο και αντικειμενικό κανάλι της τηλεόρασης), που κυβέρνησαν την Ελλάδα για 40 χρόνια και που στο τέλος μας έφεραν εδώ.

25. Γιατί το χρειάζονται οι νέοι
Οι νέοι, στους οποίος ανήκει το μέλλον αυτής της χώρας και έχουν χάσει κάθε δικαίωμα σε εργασία και δημιουργική αξιοποίηση των νιάτων τους, ψηφίζουν με μεγάλη διαφορά ΟΧΙ (σύμφωνα με της δημοσκοπήσεις) ενώ οι συνταξιούχοι επιλέγουν το ΝΑΙ. Ποιους θα ακούσουμε για να πάρουμε την πιο μεγάλη απόφαση για την χώρα μας;

26. Για την θέση μας στην Ευρώπη
Γιατί πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που έχουν και αυτές το δικαίωμα να μεγαλώσουν σε αυτόν το τόπο, ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες, με τα ίδια δικαιώματα, με τις ίδιες ευκαιρίες.

Για τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: