Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»,



ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Έλα κι εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στη μεγάλη συνάντηση της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα.

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ.

Το αποτέλεσμα της δήθεν «περήφανης» διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι ένα πιο σκληρό Τρίτο Μνημόνιο.

Είναι όμως και κάτι άλλο: Είναι η απόδειξη ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν αλλάζει, δεν θα γίνει ποτέ φιλολαϊκή, γιατί παρά τα ψέματα των κυβερνήσεων διαχρονικά, ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων στις πλάτες των πολλών. Αλήθεια όμως είναι η ΕΕ και η οικονομία των μονοπωλίων μονόδρομος για την νεολαία;

Σκέψου:

…γιατί την ώρα που μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση για την παιδεία, δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές;

…γιατί τα σχολεία και τα σπίτια μας τρομάζουμε να τα ζεστάνουμε το χειμώνα ενώ οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητα καύσιμα και στους βιομήχανους δίνουν φτηνό ρεύμα;

…γιατί ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και μπορούν να λυθούν μια σειρά προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι που μένουν χωρίς φάρμακα;

Το σημερινό σύστημα ενισχύει τους λίγους, βασανίζοντας τους πολλούς.

Tα κέρδη των λίγων υπηρετεί και η ΕΕ, αυτούς υπηρετούν οι κυβερνήσεις, ότι πρόσημο κι αν έχουν. Tα μονοπώλια υπηρετούν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, είτε είναι «αριστερά» είτε «δεξιά».

Οι νέοι και οι νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούν να ζουν με την ανεργία, την ακριβοπληρωμένη και υποβαθμισμένη ψευτοκατάρτιση, τα κακοπληρωμένα προγράμματα, με τη μερική απασχόληση ως μια μόνιμη κατάσταση, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με το μέλλον που τους ετοιμάζουν.

Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες μας σε παιδεία, υγεία, ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό.

Γι αυτό κι έχουμε συμφέρον, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν η ΕΕ, η εξουσία του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για τη ζωή που χάνουμε, για τα δικαιώματα που μας στερούν, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σε καλούμε να συσπειρωθείς με το ΚΚΕ, για την πραγματική ρήξη, που σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με το λαό στην εξουσία και αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: