Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (άρθρο αναγνώστη)

   

Πόσο πιο πολύ να τρελαθείς και να εξαγριωθείς όταν νοιώθεις ότι συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων χωρίς καμία ηθική αναστολή , εθνική συνείδηση , και λοιπές «αδυναμίες», έχουν συμμαχήσει με κάποιους από αλλού  που για μία ακόμη φορά στην ιστορία της Ελλάδας έχουν βαλθεί να κλέψουν τον πλούτο της και να κάνουν σκλάβους του κατοίκους της.


Τι να κάνουμε όμως, έχουμε γεννηθεί σε πλούσιο τόπο. Όση κατανόηση και όση ανοχή θέλουν την έχουν όσοι έχουν απαρνηθεί την λογική και έρμαια του πανικού τους ενστερνίζονται έτοιμες ατάκες όπως το «ναι είναι ναι στην Ευρώπη» και   «όχι είναι όχι στην Ευρώπη» κ.λ.π., κ.λ.π..

Όσο θέλουν ας δέσουν την θηλιά  στο λαιμό τους όλοι αυτοί που θέλουν να μην ξέρουμε να διαβάζουμε ότι το δημοψήφισμα  αφορά την πρόταση που έδωσαν σαν τελεσίγραφο οι «εταίροι» και «εταίρες». Αυτοί το έδωσαν σαν τελεσίγραφο, αξιοπρεπέστατα η Κυβέρνηση το έφερε για Δημοψήφισμα. Άλλο το ότι μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος αφού οι «εταίρες» δεν κατάφεραν να περάσουν ότι «δεν έδωσαν τελεσίγραφο» τελικά ξέπεσαν στο να παραδεχτούν ότι το έκαναν αλλά δεν σοβαρολογούσαν γιατί αυτό ήταν στα πλαίσια των «Διαπραγματεύσεων» προτιμώντας  το «γυφτοπαζαριώτες»  απο  το «ψεύτες».

Οι «εταίρες» (των καλών φίλων του παγκόσμιου τραπεζοπιστωτικού καρτέλ) ουδεμία σχέση έχουν με τους λαούς που δήθεν εκπροσωπούν αλλιώς δεν θα χρειαζόταν τα δικά τους ΜΜΕ να λένε ψέματα και ανακρίβειες για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Από εκεί δεν έχω πρόβλημα. Οι «εταίρες» , ξένες και ντόπιες, υπήρχαν υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν και ή θα περνάνε καλά  ή και  θα τους κόβουν το κεφάλι κάποια στιγμή όπως στην Γαλλική επανάσταση κ.λ.π..
Οι «εταίρες» είναι πάντα λίγες σε σχέση με αυτούς που συμβάλουν στο κακό ακόμα και σε κορυφαίο επίπεδο. Υπάρχει και ο εκβιασμός, υπάρχει και το «παρασύρθηκα». Όλα τα αντέχω στο ρημάδι το μυαλό μου τακτοποιημένα στο μέτρο του να είμαι ήρεμος και να προσπαθώ να επικοινωνήσω στην βάση της λογικής και των επιχειρημάτων με τους «ΝΑΙ».

Όσο κακό κάνουν σε εμένα με την θέση  που τους ψιθυρίζει ο πανικός, τόσο κακό κάνουν και στους εαυτούς τους οπότε δεν «πουλάνε το παιχνίδι», κατανοώ ότι απλά «τάχουν παίξει». Είμαι ψύχραιμος διότι ξέρω ότι το χειρότερο το γλυτώσαμε. Έληξε το Προδοτικό «Άρση της προστασίας που παρέχει η Εθνική Κυριαρχία στην περιουσία του Δημοσίου». Έληξε το πρόγραμμα και ή θα τα ζητήσουν ΟΛΑ τώρα ή το ξεχνάνε. Και δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο προδοτικό ήταν αυτό σε αυτούς που δεν το κατάλαβαν πέντε χρόνια.

Είναι προφανές, δεν μπορούν. Σε όλα   θα βρεθεί λύση. ΟΧΙ  σημαίνει όλα αυτά που έχουν πει ήδη Μέρκελ και Λαγκάρντ  «Θα το συζητήσουμε ρε παιδιά, μην κάνετε έτσι» που συμφωνεί με αυτά που λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αν είναι ΝΑΙ  θα γίνει πάλι αυτό που είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η επιλογή του Ελληνικού λαού θα γίνει άμεσα Νόμος, όποια και να είναι αυτή. Ο ΦΠΑ, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ΟΛΑ αυτά που προφανώς δεν έχουν διαβάσει οι πολλοί  που κλίνουν προς το ΝΑΙ (ή κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν). Και αν δεν έχουν καταλάβει καλά  οι ντόπιες «εταίρες», σε πέντε - έξι μήνες που θα γίνει η νέα αξιολόγηση του προγράμματος , που θα έχουν «γκαρίξει» και οι ΝΑΙ  που δεν είχαν προλάβει τον Ιούλιο του 2015, θα πρέπει να εξηγήσουν μαζί με τις ξένες «εταίρες» γιατί πρέπει να πάρουν και άλλα μέτρα.

Θα έχουμε κάνει πέμπτη φορά αυτό που έχει αποτύχει παταγωδώς ήδη  τέσσερες φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια  και προκύπτει από την αριθμητική ότι θα ξανααποτύχει. Τότε θα έχει πολύ πλάκα να βλέπεις το «σπινθηροβόλο» βλέμμα των ΝΑΙ της 5ης Ιουλίου 2015 να απορεί. Και πόσο πια να αντισταθεί; Όλα το αντέχω και την κορυφαία στιγμή της κρίσης την έζησα σήμερα οπότε πιστεύω ότι μπορώ να περιμένω απλά τις εξελίξεις και να τζογάρω με τον εαυτό μου μόνο στο πότε θα συμβεί το κάθε τι και όχι πια το αν θα συμβεί.

Όπως είπαμε τα χειρότερα τα γλυτώσαμε.

 Η κορυφαία στιγμή της κρίσης. 2 Ιουλίου 2015 12:35 μεσημέρι, στο διάλειμμα   κάνοντας ένα ζάπινγκ στο μεγάλο εργαλείο που λέγεται τηλεόραση περνάω και από το MEGA. Στην μισή οθόνη η πανικόβλητη εκφωνήτρια από το στούντιο μέσα σε τίτλους «τραγικό» και «δραματικό» Στην άλλη μισή  ο ρεπόρτερ του δρόμου σε ένα πλάνο με συνταξιούχους στην ουρά ενός ΑΤΜ ΖΩΝΤΑΝΑ. Μου δίνεται η εντύπωση  ότι η εκφωνήτρια λέει (πάντα με ύφος τραγωδίας) κάτι όπως ότι «Συνταξιούχοι παραπονέθηκαν ότι με 120€  δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το φαγητό της οικογένειας» και σταματώ το ζάπινγκ.
Σκέπτομαι πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστούν  τα Ελληνικά ΜΜΕ, πόσο ακόμα χαμηλά θα φτάσουν οι εταίρες της οθόνης στο ξεπούλημα της πατρίδας μου. Η εκφωνήτρια δίνει το λόγο στον ρεπόρτερ του δρόμου και αυτός πλησιάζει έναν συνταξιούχο. Τον ρωτάει με ύφος κακόμοιρης συμπόνιας σχεδόν παρακαλώντας τον γέροντα να αρχίσει να βρίζει την κακούργα Κυβέρνηση κ.λ.π., κ.λ.π. τι θα πρωτοπληρώσει με 120€.
Ο γέροντας προκύπτει όμως «βαρβάτος» και όχι πανικόβλητος και αρχίζει ευγενικά αλλά με αποφασιστικό ύφος να τοποθετείται προς το ΟΧΙ. Και τι κάνει το ανεκδιήγητο ανθρωπάκι  εταίρα  του δρόμου; Λέει ένα «καλά καλά»  (την ώρα που πανικόβλητη η εταίρα του στούντιο παρεμβαίνει πανικόβλητη να μπερδέψει την κατάσταση) βγάζει τον αγκώνα του μπροστά  από τον γέροντα και αρχίζει να φεύγει παραγκωνίζοντάς τον κυριολεκτικά ενώ ο γέροντας δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει την δεύτερη πρόταση του.  Έτσι απλά. Ζωντανά.

Τι να πει και ο Γκαίμπελς. Που μονό με τις εφημερίδες και τα φυλλάδια στο δρόμο με τον περισσότερο κόσμο να μην ξέρει   να διαβάζει,   με το ραδιόφωνο όσων είχαν λεφτά να το αποκτήσουν και χρόνο να το ακούσουν και με δέκα λεπτά προπαγανδιστικό φιλμάκι  πριν την κινηματογραφική ταινία της Κυριακής για τους πλούσιους που είχαν λεφτά να πάνε σινεμά, μετέτρεψε ένα λαό στο χειρότερο είδος δολοφονικού ζώου. Που να είχε MEGA και SKAI και τα ανθρωπάκια θύματα πέντε ώρες την μέρα μπροστά στην οθόνη.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 12:35 μέχρι 12:36 μετά το μεσημέρι στο MEGA.

Ένα τηλεοπτικό λεπτό, όλη η αλήθεια για την Ελλάδα του 2015. 
Για όποιον δεν είναι πνευματικά ανάπηρος. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΕ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΓΑΠ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΛΠ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΦΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...
ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 90% !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί βάζεις την σημερινή κυβέρνηση σε άλλη θέση ,πάλι μνημόνιο δεν λέει ότι θα κάνει,Όλα τα γουρούνια μια μύτη έχουν..!!!!