Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μέχρι τώρα, πάντως, μας έκλεβαν τα λεφτά... με ανοικτές τράπεζες!

Μέχρι τώρα, πάντως, μας έκλεβαν τα λεφτά... με ανοικτές τράπεζες!


Nαι, ο Βενιζέλος είχε ανοικτές τις τράπεζες, όταν έκλεβε τα λεφτά των Ελλήνων με το PSI. Και ο Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις, ανοικτές τις είχε. Ο Τσίπρας, πάλι, τις έκλεισε για να προστατεύσει τις καταθέσεις μας.

Οι δανειστές προσπάθησαν να προκαλέσουν ένα γιγαντιαίο Bank run και η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη μοναδική απόφαση που αναγκαστικά μπορούσε να πάρει ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ το τραπεζικό σύστημα.
Εβαλε πλαφόν 60 ευρώ την ημέρα. 420 ευρώ την εβδομάδα. Πάει να πει... 1800 ευρώ το μήνα. Δεν είναι καλά;
Ομως, η ταλαιπωρία; Η τρομοκρατία; Ο φόβος; Απάντηση: Ολα αυτά τα προκάλεσαν οι δανειστές. Το είδαμε μπροστά στα μάτια μας. Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ. Γιατί θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ να δεχθεί τα αυστηρά μνημονιακά τελεσίγραφά τους. Αυτά που εξόντωσαν την ελληνική κοινωνία.
Πώς είναι δυνατόν οι Ελληνες να συμφωνήσουν μ' αυτό; Πώς είναι δυνατόν ένας λαός να υποταχθεί ΤΟΣΟ ξεδιάντροπα; Ειδικά, τώρα που μας έδειξαν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ποιοί είναι!
Είναι αυτοί που μόλις ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε δημοσψήφισμα, έτρεξαν να κάνουν τα πάντα για να το ακυρώσουν. Απέσυραν την πρόταση, αρνήθηκαν την παράταση, προπαγανδίζουν από την πρώτη στιγμή εναντίον του, έβαλαν τους δικούς τους στο Ελλάντα να το βγάλουν αντισυνταγματικό!
Και τώρα, πάμε στους δικούς μας, τους μνημονιακούς. Με ποια λογική ένας Ελληνας μπορεί να πάει με δαύτους; Να υποστηρίξει εκείνους ΚΟΝΤΡΑ στον πατέρα του και τη μάνα του, που περιμένουν στις ουρές των τραπεζών εξαιτίας τους. Επειδή δεν επέτρεψαν σε ένα λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.
ΟΧΙ, αυτά δεν είναι θεωρίες. Είναι η ουσία ΟΛΗ!
Αν μπορούν τα συμφωνημένα μεταξύ τους όργανα, που δεν λογοδοτούν πουθενά, να ακυρώνουν τα Συντάγματα των χωρών, τότε γιατί δεν είμαστε δούλοι; Ποια η διαφορά, αν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για τίποτα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ για το αν θα μπορούμε να αποφασίζουμε!
Φτάσαμε εδώ γιατί ο Ελληνας Πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει ένα οριστικό ΤΕΛΟΣ στις περικοπές μισθών και συντάξεων και επειδή αποφάσισε να φορολογήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον πλούτο.
Ομως, καθώς φαίνεται, η εκμηδένιση των γερόντων έναντι της προστασίας των πλουσίων αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τον Σόιμπλε, το Eurogroup και το ΔΝΤ. Προφανώς, το χρωστούσαν στους συνεργάτες τους, για αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: