Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τα καλύτερα γιατροσόφια για το ηλιακό έγκαυμα

Τα καλύτερα γιατροσόφια για το ηλιακό έγκαυμα

Το ηλιακό έγκαυμα είναι εξαιρετικά συνηθισμένο το καλοκαίρι

 και είναι πιο πιθανό να το πάθουμε εάν ξεχάσουμε να βάλουμε αντηλιακό ή αν αμελήσουμε να ανανεώσουμε την προστασία μας μετά από το μπάνιο στη θάλασσα.
 
Δείτε τι προσφέρει το φαρμακείο της φύσης για άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσφορία.

1. Aloe Vera
Είναι ίσως η καλύτερη λύση για την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Η αλόη ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει ένα προστατευτικό κάλυμμα στην περιοχή που έχει σχηματιστεί το έγκαυμα. Επίσης, ο παχύρρευστος χυμός του φυτού χαρίζει ένα κύμα δροσιάς και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν να υποχωρήσουν οι φλεγμονές του δέρματος. Μπορείτε να πάρετε το χυμό της αλόης απευθείας από το φυτό ή να προμηθευτείτε τζελ αλόης από το φαρμακείο.

2. Καλέντουλα
Το θαυματουργό αγριολούλουδο καταπραΰνει την επιδερμίδα σε περίπτωση εγκαύματος ή φλεγμονής. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία του εκζέματος και της ακμής. Συνηθίζεται να βράζονται τα πέταλά του σαν αφέψημα και αφού κρυώσει να γίνονται πλύσεις στο σημείο που εκδηλώνεται η ενόχληση.
3. Μέντα
Η μέντα δροσίζει το δέρμα περισσότερο από κάθε άλλο φυτό ή βότανο. Δρα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Μπορείτε να πίνετε παγωμένο τσάι μέντας τις ημέρες που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο ή να βουτάτε τα φύλλα σε νερό και στη συνέχεια να απλώνετε το υγρό επάνω στα σημεία που έχουν καεί από τον ήλιο. Προσοχή! Επειδή η μέντα μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, φροντίστε να κάνετε τις πλύσεις το βράδυ.

4. Γιαούρτι και γάλα
Η λακτόζη που περιέχουν τα γαλακτοκομικά ενυδατώνει το δέρμα και η βαθιά ενυδάτωση είναι απαραίτητη μετά το έγκαυμα. Αυτή η λύση δεν ενδείκνυται όμως για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

5. Μέλι
Όπως και η αλόη, έτσι και το μέλι ελκύει την υγρασία και την «κλειδώνει» στο δέρμα. Περιέχει επίσης προβιοτικά και ένζυμα που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το δέρμα. Παράλληλα, το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: