Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Συνέβη κι αυτό! Είδαν όνειρο και άρχισαν να σκάβουν για λίρες στα αρχαία


Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τις…  λίρες της Πύλης!Λίρες και κοσμήματα αναζητούσαν σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη, τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες το πρωί.


Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 42 και 34 ετών και μία γυναίκα 66 ετών, οι οποίοι από το φθινόπωρο του 2014 διάνοιξαν την περίφραξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου και έκαναν ανασκαφή, δημιουργώντας όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ξύλινη σκάλα για να διευκολύνουν την αναζήτηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.
Όταν οι δύο άντρες εντοπίστηκαν νωρίς χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να κάνουν ανασκαφή, είχαν μαζί τους οικοδομικά εργαλεία, κομπρεσέρ και σχοινί ορειβασίας, τα οποία μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο.
Μετά τη σύλληψη ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι της 66χρονης γυναίκας στο Πανόραμα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, χάρτες και φωτογραφίες χώρων για την ανεύρεση θησαυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η πληροφόρηση για την ύπαρξη πολύτιμων ευρημάτων ήλθε σε όνειρο της γυναίκας.
Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς αφορά σε προστασία αρχαιοτήτων. Η δικογραφία σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί Όπλων καθώς στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Χαλκιδική βρέθηκε περίστροφο αερίου-κρότου φωτοβολίδων, το οποίο κατείχε παράνομα.
 
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: