Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΕΣΦΙΝΑ... ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΧΟΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: "Oι τοκογλύφοι ζητάνε αβίαστα και άλλα μέτρα, και άλλες θυσίες!"

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες !


Σαν Έλληνες έχουμε συνηθίσει να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Τα τελευταία όμως πέντε χρόνια αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους. Απέναντι μας έχουμε πανίσχυρους αντιπάλους. Το ευρωπαϊκό ιερατείο και τους εγχώριους εκφραστές του. Αυτούς που μέσα από εκβιασμούς και δημιουργώντας τεχνητά και πραγματικά αδιέξοδα, θέλουν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι.
Αυτούς που με το φόβο προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ενός Λαού, ο οποίος δέχθηκε, καλώς ή κακώς, τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα αναμένοντας τους καρπούς των θυσιών του … και αντ’ αυτού ?

Οι τοκογλύφοι ζητάνε αβίαστα και άλλα μέτρα, και άλλες θυσίες ! Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υπερασπίζονται με θέρμη τις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης.
Μας καλούν να γίνουμε λαός εθελόδουλων, αγνοώντας την ελληνική ιστορία και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.
Δεν γνωρίζουν φαίνεται ότι η ελευθερία είναι δυνατότητα της ύπαρξης, δεν είναι υποχρέωση !!

Ως απλός πολίτης του Δήμου μας, μέσα από το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων που ταλανίζουν τόσο την Ελλάδα όσο και την τοπική μας κοινωνία και τον ιστορικό μας Δήμο, έχω την πεποίθηση ότι οι στιγμές αυτές πρέπει να μας βρουν ενωμένους και συμμαχητές!
Την Δευτέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί να δουλεύουμε παραγωγικά για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας , επιστρέφοντας πίσω για άλλη μια φορά τον φόβο και την καταστροφολογία στους θιασώτες της διχόνοιας !

Νεκτάριος Μίχος
Δημότης Δελφών – κάτοικος Δεσφίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: