Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Βάσεις 2015: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής 2015 από το υπουργείο Παιδείας. Αισθητή πτώση σε Ιατρικές και Νομικές. Κάθετη πτώση σε σχολές της Περιφέρειας και συγκρατημένη "βουτιά" στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - news247

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών μπήκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αφού ανακοινώθηκαν τελικά οι βάσεις 2015 για όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
ADVERTISEMENT
Οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2015 έχουν ήδη αναρτηθεί και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν σε ποιο τμήμα κατάφεραν να εισαχθούν.
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου) και τα 4 αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και κατόπιν να πατήσει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να δει τις βάσεις.
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους.
Επίσης την Τετάρτη 26-8-2015 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ:

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%
ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%
ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ - ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΕΠΑΛ Β' 2014
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β' 2013

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α' ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΛ 2014 ΜΕ 2015
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΛ 2014 ΜΕ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: