Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Με τη «βούλα» Παυλόπουλου: Εκλόγες 20 Σεπτέμβρη-Ορκίζεται η Θάνου-Ποιοί θα είναι υπηρεσιακοί υπουργοί


Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου

με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και ενημέρωσε ότι οι διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν άκαρπες, ορίζεται η 20η Σεπτεμβρίου 2015 ως η ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και στις 8:00 το βράδυ αναμένεται να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Η κυρία Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975 και είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο, η οποία και είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της κ. Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.
Στο μεταξύ ακούγονται και τα πρώτα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ακούγεται ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης και για το υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. Στο υπουργείο Εξωτερικών ίσως τοποθετηθεί ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης και στο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ιωάννης Γιάγκος.

Για υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας ακούγεται ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, Ανάπτυξης ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Δικαιοσύνης ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παιδείας η κυρία Φρόσω Κιάου. Το όνομα της κυρίας Άλκιστης Πρωτοψάλτη ακούγεται για το υπουργείο Τουρισμού. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να είναι ο κ. Ροδόλφος Μορώνης. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είναι ο καθηγητής κ. Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Ο κ. Χρήστος Ζώης επικρατέστερος για το Ναυτιλίας.

Τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα ορκιστούν την Παρασκευή, οπότε θα διαλυθεί και η Βουλή.

hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: