Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Έρχεται κόμμα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ZOI

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, φέρεται να είναι έτοιμη να ανακοινώσει το δικό της κόμμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που επικαλείται στενούς της συνεργάτες, απομένει να οριστικοποιηθούν λεπτομέρειες στις σχετικές διεργασίες. Όπως αναφέρεται, η κ. Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της αμέσως μετά τη θυροκόλληση στη Βουλή του αναμενόμενου προεδρικού διατάγματοςδιάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Θεωρείται ότι η πρόεδρος της Βουλής θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά με την ίδρυση νέου κόμματος θα θέσει αυτή του κανόνες προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας. Άλλωστε με την ανακοίνωση του κόμματος θα προκληθούν αναταράξεις, καθώς βουλευτές που ανήκουν ήδη στη ΛΑ.Ε αναμένεται να την ακολουθήσουν.
Έτσι από το κόμμα του Λαφαζάνη, αναμένεται προσωρινά να αποχωρήσουν για να συνεργαστούν ξανά μετά μαζί του, οι πολιτική φίλοι της προέδρου της Βουλής, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση και Ραχήλ Μάκρη, ενώ πιθανόν να πράξει το ίδιο και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Στο κόμμα της προέδρου της Βουλής ίσως συνεργαστούν και βουλευτές της Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ) που καταψήφισαν το μνημόνιο αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ζαχαριάς.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος, αναμένεται να ανακοινωθεί και η πολιτική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
ΛΑΕ: Δεν κάνουμε συνεργασίες με όρους πολιτικού μάρκετινγκ
Δεν κάνει συνεργασίες με όρους μάρκετινγκ δηλώνει η Λαϊκή Ενότητα σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτίθεται να ιδρύσει το δικό της κόμμα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
«Η Λαϊκή Ενότητα είναι μια γνήσια δύναμη λαού, παράδειγμα δημοκρατίας, συντροφικότητας, μακριά από παλαιοκομματικά σχήματα με μεταμοντέρνο προφίλ.
Προκύπτει από τη συμπόρευση οργάνων, κινημάτων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων της Αριστεράς του προοδευτικού χώρου. Η εκλογική συμπόρευση με όσες πολιτικές δυνάμεις, είτε ως συλλογικότητες είτε με πρόσωπα, θα γίνει στο πλαίσιο ενός αντιμνημονιακού, προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου και στη βάση της ισότιμης συνεργασίας και συντροφικότητας.
Ο οδικός χάρτης συγκρότησης της Λαϊκής Ενότητας ξεκινά από την παλλόμενη αγωνιστική, κοινωνικά «από τα κάτω» και όχι με μεθόδους πολιτικού «μάρκετινγκ».
.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: