Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Βρε καλώς τον, βρε καλώς τον… στη Φωκίδα!


Βρε, βρε ποιος μας έρχεται σήμερα.

Η Άμφισσα θα φορέσει τα καλά της για να τιμήσει τον υψηλό της προσκεκλημένο. Άλλωστε μόνο προεκλογικά έχει την ελπίδα να την θυμηθούν τα κόμματα, γιατί μετεκλογικά την έχουν, άντε μην το πω καλύτερα, μας διαβάζουν και μικρά παιδιά…
Ο κ. Νίκος Δένδιας αποφάσισε να εμφανιστεί και στη Φωκίδα, μιας και ο κ. Μεϊμαράκης πήγε σε όλους τους νομούς της Στερεάς και δεν καταδέχτηκε να περάσει από εδώ. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε ι ήρθε να κάνει; Μας επιθύμησε;  Μας αγάπησε; Ανησύχησε για εμάς; Ή ήρθε να μας μοιράσει καθρεφτάκια, ως γνήσιοι ιθαγενείς που είμαστε;
 
Ο κ. Δένδιας λοιπόν, ήταν υπουργός Ανάπτυξης και φέρουν την υπογραφή του ιδίου ουκ ολίγες καταδικαστικές αποφάσεις που οδήγησαν στο θάνατο του εμποράκου. Μεταξύ άλλων μαθαίνω ότι θα πάει και στο Επιμελητήριο. Τι να τους πει και τι να του πουν; Ο άνθρωπος αυτός αντί να φροντίσει να πέσουν χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρήσεις, έστω και ως κεφάλαιο κίνησης για να συντηρηθούν, για να αντέξουν, κοίταζε πως και από πού μπορεί να βρει νέους φόρους να βάλει.
 
Από τις άλλες επισκέψεις του δεν ελπίζω σε τίποτε, έτσι και αλλιώς δεν έχει έρθει για να δεσμευτεί, αλλά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, αλλά επειδή οι επαγγελματίες έχουν γονατίσει, θέλω να πιστεύω ότι εκεί στο Επιμελητήριο θα τα ακούσει τα κάλαντα και μάλιστα πολύ πριν τα Χριστούγεννα.
 
Υ.Γ.: Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο κ. Δένδιας το 2014 ήταν ο άνθρωπος που επέμενε να κλείσει όλο τον περιφερειακό τύπο, με μια οριζόντια απόφαση του να κόψει τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, για χάρη των μεγαλοεργολάβων που χρόνια η ένωσή τους απαιτεί μια τέτοια αλλαγή. Μάλιστα, θυμάμαι ότι επικοινωνούσα με τον τότε Διευθυντή του κ. Περδίκη, ο οποίος μου μετέφερε την αποφασιστικότητα του Υπουργού να προχωρήσει. Είχε καταφέρει μάλιστα να πάρει και έγκριση από τις επιτροπές της Βουής, ενώ κόπηκε στην κυριολεξία γύρω στις 21:00 και όταν κατάλαβαν ότι δεν θα ψηφίσουν οι δικοί τους Βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ!
 
Πάντως είναι κρίμα για τα ίδια τα κόμματα να θυμούνται την μικρή ελληνική επαρχία και εμάς τους «βλάχους» μόνο προεκλογικά. Εκτός από ψήφο έχουμε και ψυχή και ανάγκες, αλλά και μυαλό, προς μεγάλη τους απογοήτευση….
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: