Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία βομβαρδίζει στη Συρία - Αντιδρούν οι Αμερικανοί


Ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία, η Ρωσία,

αλλά προς έκπληξη πολλών επέλεξε για αρχικούς στόχους περιοχές γύρω από την πόλη Χομς όπου σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν έχουν φτάσει οι τζιχαντιστές, αλλά ελέγχεται από την λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση και τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" που αντιμάχεται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
 
Οι επιχειρήσεις των Ρώσων ξεκίνησαν μετά την έγκριση από την Άνω Βουλή της Ρωσίας, σχετικού αιτήματος από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
 
Ο στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ ανακοίνωσε τους βομβαρδισμούς ως εξής: «Σε συμφωνία με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε σήμερα "χειρουργικής ακριβείας" αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά. Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε οτι επλήγησαν 7 περιοχές στην πόλη Χομς.
 
Σύμφωνα με γαλλικές πηγές οι Ρώσοι δεν χτυπούν τους τζιχαντιστές.
Η Ρωσία θα προχωρήσει σε προληπτικά πλήγματα εναντίον τρομοκρατών, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την αεροπορική εκστρατεία κατά "τρομοκρατικών δυνάμεων" όπως τις αποκαλεσε, στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RT.
Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς προκειμένου να προστατεύσει τα διεθνή συμφέροντα από την τρομοκρατία, δήλωσε ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ρωσίας Σεργκεϊ Ιβάνοφ σύμφωνα με το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Άνω Βουλής της Ρωσίας Κονσταντόν Κοσάτσεφ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24» σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ότι η Ρωσία: «Δεν αναμειγνύεται σε εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών. Δεν μπαίνουμε σε ζώνες υψηλού ρίσκου για να βρεθούμε μπλεγμένοι σε μια μακροχρόνια σύρραξη όπου θα κινδυνεύσουν ζωές στρατιωτικών μας»
Πρόσθεσε δε πως «Πρόκειται μόνο για αεροπορικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις του Συριακού στρατού
Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ήδη τα πρώτα πλήγματα της Ρωσική Αεροπορίας στην περιοχή της Χομς στη Συρία είναι γεγονός και πως ήδη υπάρχουν 27 νεκροί από τους βομβαρδισμούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Για πλήγματα των Ρώσων στην περιοχή της Χομς κάνουν λόγο και αμερικανοί αξιωματούχοι.
 
Αμερικανοί εγείρουν ενστάσεις σχετικά με τους στόχους που χτυπούν οι Ρώσοι, λέγοντας πως αυτοί δεν είναι των τζιχαντιστών αλλά των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών που μάχονται κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
 
Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κάνει λόγω η Μόσχα
Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κάνει λόγω το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τους ισχυρισμούς Δυτικών και της συριακής αντιπολίτευσης ότι οι στόχοι που έπληξε η ρωσική αεροπορία δεν είχαν καμία σχέση με τους τζιχαντιστές.
Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας».
Γάλλοι, Αμερικανοί και ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης επέκριναν τη Ρωσία ότι χτύπησε μετριοπαθείς αντάρτες και αμάχους στις επαρχίες Χομς και Χάμα, οι οποίοι κατά κανέναν τρόπο δεν συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα το έχουν πολεμήσει.
 
Έκκληση της Μόσχας στους Δυτικούς να μην πετούν στον ίδιο χώρο
Οι Ρώσοι φέρονται να ζήτησαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να μην πετούν στις ίδιες περιοχές με αυτούς ώστε να αποφευχθούν "ατυχήματα" ωστόσο τα μαχητικά των δυτικών συνεχίζουν να επιχειρούν χωρίς αλλαγές στα επιχειρησιακά τους σχέδια.
Δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον
Την έντονη διαμαρτυρία της Ουάσιγκτον, για τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας στη Συρία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε τις επιδρομές ως αντιπαραγωγικές, σε συζήτηση που είχαν οι δύο τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
 

 
κουτί πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: