Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Οριστικοποιήθηκε το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο στη Φωκίδα - Έκπληξη με Μανανά

 
 
 
Αντικαθιστά τον Κ. Παπαθανασίου. Μανδρέκα και Χαλιορής τα άλλα δύο πρόσωπα, όπως ήταν δεδομένο εδώ και μέρες.

"Στροφή" στο χώρο της Αυτοδιοίκησης επέλεξε η Ρηγίλλης, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Κ. Παπαθανασίου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη. Όπως σας είχαμε πρόσφατα προϊδεάσει ο τ. Υποδιοικητής του ΙΚΑ επέλεξε να μη συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, όπου, άλλωστε, δεν είχε περιθώρια εκλογής, ολοκληρώνοντας πιθανώς τη σταδιοδρομία του ως πολιτευόμενου κι ανοίγοντας, κατά συνέπεια, μία θέση στο νεοδημοκρατικό συνδυασμό αυτών των εκλογών.

Το κενό, μετά από επαφές και βολιδισκοπήσεις, έρχεται να καλύψει ο θανάσης Μανανάς. Ο τ. Δήμαρχος Δελφών, πρώην Δήμαρχος Γραβιάς και νυν Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Ταγκαλή θα είναι εκείνος που τελικά θα κλείσει την τριάδα, πλαισιώνοντας τους προϋπάρχοντες Ασπ. Μανδρέκα και Κων. Χαλιορή στη μάχη που θα δώσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να επανακατακτήσει τη μονοεδρική Φωκίδα. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι μετά από χρόνια η πρωτεύουσα του νομού δεν εκπροσωπείται στο συνδυασμό της ναυαρχίδας των κομμάτων της συντηρητικής παράταξης, μιας κι ο Θαν. Μανανάς έλκει την καταγωγή από τη Γραβιά (από όπου μετακομίζει στην Ιτέα), η τ. Βουλευτής εκπροσωπεί την Ιτέα, ενώ ο Κ. Χαλιορής το χώρο της Δωρίδας.

Από εκεί και πέρα, εκείνο που μένει να φανεί είναι αν η κάθοδος αυτή του επί πεντάμηνο Δημάρχου Δελφών είναι συγκυριακή και στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης για την παρούσα εκλογική μάχη ή αν συνιστά μια μονιμότερη επιλογή του Θ. Μανανά για εμπλοκή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αν πρόκειται για τη δεύτερη των περιπτώσεων, τότε η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει,ίσως κι εντυπωσιακά, τα δεδομένα στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο στη Φωκίδα. Κι αυτό γιατί η κάθοδος Μανανά στις διεργασίες περί τη βουλευτική έδρα στο νομό μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Με βάση τα τεκμήρια, τα πεπραγμένα και τα προγενέστερα εκλογικά αποτελέσματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός αποτελεί ομολογουμένως έναν επιπλέον ισχυρό πόλο στο χώρο της δεξιάς παράταξης στη Φωκίδα. Με αποδοχή ανάμεσα στους υποστηρικτές της ΝΔ όχι μόνο στη βορειοανατολική Φωκίδα, αλλά σε ολόκληρη την Παρνασσίδα, με γνώση αρκετών θεμάτων και με πείρα εκλογικών αναμετρήσεων, με ευρύ δίκτυο επαφών με όλους τους παράγοντες του χώρου και χωρίς τη φθορά από την εμπλοκή στο "παιχνίδι" της κεντρικής πολιτικής, θα είναι έκπληξη αν μελλοντικά δεν "παίξει" δυνατά στη διεκδίκηση της έδρας στο νομό, στο μέτρο και στο βαθμό, βέβαια, που η συντηρητική παράταξη θα τη διεκδικεί με αξιώσεις.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι στην αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, εφ όσον την πρωτιά στη Φωκίδα κατακτήσει η ΝΔ, Βουλευτής θα είναι η Ασπ. Μανδρέκα, καθώς ήταν εκείνη που πρώτευσε σε σταυρούς στις 25 του Γενάρη.
        

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανανάς θα κερδίσει μελλοντικά μέσω της σταυροδοσίας τη μονοεδρική

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ;;;
ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ;
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ!!!
Α!ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ,ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ......