Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΙΤΙΩΤΗ “Γιατί συμπορεύομαι και θα συμπορεύομαι με τον Γιώργο”


Γιατί δεν είναι ψεύτης.

Γιατί κανείς άλλος δεν έχει αντιπροτείνει κάτι για τη χώρα - μόνο αντιμνημονιακούς τακτικισμούς έχουμε δει, με κορυφαίο αυτόν του ΠΑΣΟΚ επί Ευ. Βενιζέλου, όταν ζήτησε συγνώμη για την περίοδο 2009 - 2011. Την περίοδο των μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής προσαρμογής, του κουρέματος του χρέους, του Καλλικράτη και της Διαύγειας. Για αυτά ζήτησε «συγνώμη».
Στη συνέχεια, μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όταν έφτανε η ώρα των υποσχέσεων δεν είχαν να πουν τίποτα άλλο παρά κακές εκδοχές όσων ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δρομολογήσει για τη χώρα. Ψεύτες, αφού τον έριξαν γιατί εκείνος προσπάθησε να φέρει και έφερε αλλαγές. Τον έριξαν όταν τόλμησε να ζητήσει κοινές μετοχές για τα χρήματα που δώσαμε στις τράπεζες. Τέτοιοι μαχητές της διαπλοκής.
Όσοι πέρασαν από κυβερνητικούς θώκους έδειξαν και στην πράξη το πόσο ανειλικρινείς ήταν. Από τις τραπεζικές μετοχές, μέχρι την μάχη κατά του Προγράμματος «Διαύγεια», τους κομματικούς διορισμούς, την ακύρωση προστίμων στην ολιγαρχία, τα απαλλακτικά βουλεύματα και τις χαριστικές τροπολογίες.
Λάθη υπήρξαν και ήταν λάθη που κάνει όποιος προσπαθεί με γνώμονα το κοινό καλό και όχι το δικό του. Θα μπορούσε να έχει διαγράψει τους αποστάτες του κ. Βενιζέλου το 2011, να είχε βάλει τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους στον πάγο και να πήγαινε και αυτός σε εκλογές. Δεν το έκανε. Δε ρίσκαρε τη χώρα - ρίσκαρε το δικό του μέλλον.
Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι το γιατί υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει ακόμα κόσμος που ψηφίζει όσους λένε πως θα κάνουν αυτά που ξεκίνησε ο Παπανδρέου, ενώ στην πράξη έχουν αποδείξει πολλάκις πως όχι μόνο τα αντιστρατεύονται, αλλά τα ακυρώνουν με την πρώτη ευκαιρία.

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ''.ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ.ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ=ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ=ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ=ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ=Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΆΥΤΟΥΣ,ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΜΑΤΑ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ=ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΙΝ=ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Βγείτε μπροστά...και η αλήθεια θα λάμψει....

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να μην έχει εκλεγεί βουλευτής! Και μάλιστα να κινδυνεύει να ξαναμείνει εκτός κοινοβουλίου! Εμπρός της Ελλάδας οι "κολασμένοι" σοσιαλδημοκράτες, βάλτε πλάτη παιδια. Τώρα τα μιλάει καλά τα ελληνικά ο JEFREY!

Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

5:49 ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ...ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ...

ΑΝΑΡΧΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΕ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΙ ΣΙΧΤΗΡΙ