Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... Όταν το νέο χτυπηθεί με το παλιό νικητής θα βγει ο Τζιτζικώστας



Του Τάσου Ασλανίδη*

Ο χρόνος για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στο γαλάζιο στρατόπεδο ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτρεξε πρώτος να δηλώσει διαθέσιμος τρώγοντας την πρώτη μαχαιριά από το ίδιο του το αίμα. Λίγο αργότερα το σαμαρικό μπλοκ επέλεξε τον Μάκη Βορίδη ως το καταλληλότερο πρόσωπο για τον διάδοχο του Μεϊμαράκη. Κάποιος Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι υπάρχουν τριάντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τον θέλουν αρχηγό. Ο Άδωνις είπε ότι θα κάνει πίσω εάν ο Βορίδης κάνει μπροστά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξαναθυμήθηκε ότι η παράταξη για να αναγεννηθεί έχει ανάγκη από Ψωμιάδηδες. Κεφαλογιάννης, Κεφαλογιάννη, Κικίλιας και Δένδιας φρέναραν όταν άρχισε να ακούγεται δειλά το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τότε στη ΝΔ αναρωτήθηκαν αν στα αλήθεια αυτό που έχει ανάγκη η παράταξη είναι να διαδεχθεί τον Μεϊμαράκη ο Μεϊμαράκης. Κάποιος τους θύμισε ότι πριν λίγες μέρες έγιναν εκλογές και η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα. Ακούστηκε λοιπόν η ιδέα πως για να αναγεννηθεί το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρέπει να τεθεί επικεφαλής ένας νέος και άφθαρτος πολιτικός. Τότε οι παλιοί και διαφθαρμένοι αντέδρασαν ομοφώνως.
 
Συμφώνησαν μάλιστα ότι ο Μεϊμαράκης είναι το ιδανικό πρόσωπο για την επόμενη μέρα. Συμφώνησαν επίσης πως η υποψηφιότητα αυτή θα πρέπει να φέρει τις ευλογίες του Κώστα Καραμανλή. Και επειδή ο τελευταίος δεν μιλάει δημοσίως αποφάσισαν να σπείρουν παντού ψευδείς φήμες. Οι ψύχραιμες φωνές του κόμματος που απέχουν από τα τραπέζια των σπουδαίων αναρωτήθηκαν γιατί ο Μεϊμαράκης δεν θέτει υποψηφιότητα εφόσον όλοι λένε ότι έχει τη στήριξη Καραμανλή.
 
Την απάντηση έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας το βράδυ του Σαββάτου. Συνδέθηκε στο facebook και πόσταρε το κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του (μπράβο σε αυτόν που είχε την ιδέα για το facebook). Ο Τζιτζικώστας ήταν ο λόγος της καθυστέρησης Μεϊμαράκη. Οι φόβοι του Μεϊμαράκη και των υποστηρικτών του επιβεβαιώθηκαν. Το παραμύθι με τον Καραμανλή δεν έπιασε. Ο «μικρός» από τη Μακεδονία δεν μάσησε. Έλαβε εγγυήσεις και βγήκε μπροστά για να πάρει την αρχηγία. Προσωπικά θα έβαζα στοίχημα πως δεν θα υπάρξει υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Κι αν υπάρξει θα είναι κίνηση απόγνωσης.
 
Στη ΝΔ ξέρουν πως ο Απόστολος είναι ότι καλύτερο διαθέτει στον πάγκο η ομάδα. Ξέρουν επίσης ότι ο άνθρωπος που έβαλε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην πολιτική είναι ο Κώστας Καραμανλής. Ο Τζιτζικώστας έχει κερδίσει τη μάχη της διαδοχής από τα αποδυτήρια. Τις επόμενες ημέρες θα διαβάσουμε δεκάδες άρθρα που θα του πετούν τόνους λάσπης. Είναι λογικό. Οι παλιοί και διεφθαρμένοι έχουν καλές σχέσεις με το σύστημα. Δυστυχώς για αυτούς ο κόσμος σιχάθηκε τα συστήματα και τα παιχνίδια της διαπλοκής τους. Ο Τζιτζικώστας είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό ο κεντροδεξιός ψηφοφόρος στα μέσα του Νοεμβρίου θα φορτώσει στις πλάτες του Τζιτζικώστα την τεράστια ευθύνη της αναγέννησης της παράταξης.
*Ο Τάσος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: