Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σκάνδαλο Volkswagen: Ανάκληση 11 εκ. οχημάτων από όλο τον κόσμο - Σύντομα και από την Ελλάδα



Η Volkswagen σχεδιάζει, σύμφωνα με το Reuters, την ανάκληση έως και 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το μεγάλο σκάνδαλο ρύπων.
Από τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με το παράνομο λογισμικό παγκοσμίως, τα 2,1 εκατ. είναι της Audi (A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5), τα 1,2 εκατ. είναι της Skoda και τα 5 εκατ. της Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε:
«Η εσωτερική εκτίμηση αποκάλυψε ότι περίπου 5 εκατομμύρια επιβατικά Volkswagen εμπλέκονται παγκοσμίως. Ορισμένα μοντέλα και αντίστοιχα ΜΥ (όπως η 6η γενιά VW Golf, η 7η γενιά VW Passat και η πρώτη γενιά VW Tiguan) είναι εφοδιασμένα αποκλειστικά με κινητήρες ντίζελ EA189.
«Όπως έχει προηγουμένως ανακοινωθεί, όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα VW που πληρούν τις προδιαγραφές EU6, οι οποίες ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, δεν επηρεάζονται. Επομένως σε αυτά περιλαμβάνονται τα σημερινά μοντέλα Golf, Passat και Touran».
Στα 11 εκατ. αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και 1,8 εκατ. ελαφρά επαγγελματικά.
Έως τώρα, μόνο 480.000 VW έχει ανακοινωθεί ότι θα ανακληθούν στις ΗΠΑ.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται θα ενημερωθούν «τις επόμενες λίγες μέρες» και θα προσκληθούν να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για μετατροπές τους επόμενους μήνες. Το Group VW λέει ότι προγραμματίζει να ενημερώσει τους τεχνικούς, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τον επόμενο μήνα.
Ο γενικός διευθυντής της Κosmocar, αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων VW, Audi στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι «αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο και πως έχει εμπιστοσύνη στην VW». Επίσης εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση των παρενεργειών που έχει το παράτυπο λογισμικό.
Χωρίς να δεσμευτεί, εκτίμησε πως «στο τέλος της άλλης εβδομάδας, μάλλον θα ξεκινήσει η γιγάντια ανάκληση σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: