Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τα νέα της Ιτέας το σωτήριο έτος 2015, προεκλογικά με τον Άστιγγα.


Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ ου και η ονομασία του.

Είχαμε αρκετά πράγματα αυτόν τον μήνα στο μικρό μας νησί…

Είχαμε την γιορτή της Αγκάλης .

Η αλήθεια είναι πως γιορτάζουμε τον Άστιγγα  εδώ στην Ιτέα όχι γιατί μας έσωσε από τους Τούρκους αλλά για τι ήταν αυτός που μας έκανε Δήμο!
Εκτός από τα πληθυσμιακά κριτήρια για να γίνουμε Δήμος από Κοινότητα (που δεν τα είχαμε) υπήρχε στο ΦΕΚ ένα παραθυράκι για παραδοσιακά χωριά που παίρνουν τον Δήμο αυτομάτως (Βλέπε Γαλαξίδι). Ο πανέξυπνος γέρο Μανδρέκας το είδε και μπήκε και πραγματικά τι άλλο παραδοσιακό να βρει στην Ιτέα από την Ναυμαχία της Αγκάλης (που ίσως έγινε και λίγο πιο έξω προς τα νησάκια  γιατί άμα έγινε στο Λαρνάκι δεν θα θέλαμε την Καρτερία να τα βυθίσουμε, θα μπορούσαμε και από την στεριά με πέτρες…)

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν πρωτόγνωρη, τέλος Σεπτέμβριου με μισό άδεια την Ιτέα το λιμάνι γέμισε κόσμο, τόσο κόσμο είχαμε να δούμε από τότε που έφερε ο Παπαλάιος την Πρωτοψάλτη! Ακόμα και τουριστικά λεωφορεία έβαλαν την Ιτέα στο πρόγραμμα τους λόγο γιορτής!

 Η μαγκιά στην όλη φάση είναι πως από τα 5.500€ του προϋπολογισμού δεν έφυγε δραχμή εκτός Ιτέας σε αμοιβή τραγουδιστή, εταιρίας ηχητικών ή υπηρεσίες τρίτων.
 ΟΛΑ ΙΤΕΑ σε ξενοδοχεία και φαγητά.

Είχε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση, τόσα like σε φωτογραφίες στο facebook είχαν να πάρουν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Ιτέας από τότε που ανέβασαν φωτογραφίες από τους γάμους τους! Αποθέωση!  

Τι επόμενη χρονιά να βγάλουμε και καμία αφισούλα, κανένα πανό, καμία μπλουζίτσα…

 

 

  
 


Προεκλογική περίοδος

Πρώτη χρονιά θυμάμαι τόσα πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα να κάνουν παρέλαση από την Φωκίδα. Παππάς, Φύλλης , Κικίλιας Γιακουμάτος, Θεοχάρης αυτός από το Ποτάμι και ένας άλλος από το ΠΑΣΟΚ! και κυρίως πρώτη φορά στα χρονικά δύο κόμματα την ίδια ημέρα συγκέντρωση στην παραλία της Ιτέας…
Ανένταχτος τόσα χρόνια, προερχόμενος από τον αντιεξουσιατικό χώρο, μεγαλωμένος με Μπακούνιν και Ντάριο Φο έπρεπε να μπω στο κλίμα!
Κρέμασα σημαίες στο αγροτικό, γέμισα και το παρμπρίζ αυτοκόλλητα στα αρχικά του κόμματος έβαλα και μισή ντουζίνα κονκάρδες στην μπλούζα και πήγα με το κομβόι στην  πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στην ζωή μου. Σαν πύρινο φίδι έβλεπες από την Ιτέα τα χιλιάδες αυτοκίνητα που κατέβαιναν στις στροφές της Δεσφίνας! Μόλις φτάσαμε αμέσως πήγα στην γαλαρία και άρχισα να φωνάζω συνθήματα με την νεολαία του κόμματος αλλά επειδή δεν έβλεπε καλά σκαρφάλωσα σε μία κολώνα της ΔΕΗ (με το ένα χέρι παρακαλώ γιατί με  το άλλο κράταγα την σημαία!) ΠΑΝΙΚΟΣ! Ειδικά την στιγμή που βγήκε ο ομιλητής στο μπαλκόνι και από κάτω ο σύλλογος αυτοκινούμενου αθλητισμού Πέντε Ορίων της
Harley Davidson  γκάζωνε λυσσασμένα, τα καπνογόνα, τα συνθήματα και η λαοθάλασσα έκανα την προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Άμφισσας πραγματικά αξέχαστη…

Τώρα σχετικά με την ομιλία επικεντρώθηκε στα παρακάτω:

-Με λεφτά που έχουν περισσέψει σε ένα ξεχασμένο λογαριασμό  από  το πακέτο Αλογοσκούφη, θα φτιαχτεί πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αγ. Ευθυμία. (τώρα μην βγείτε και πείτε δεν το θέλουμε και θα υποβαθμίσει την περιοχή μας –έτσι λέγατε και για τις φυλακές Μαλανδρίου και όλοι εκεί δουλεύετε…)
-Μετά από πιέσεις της «Αλληλεγγύης Φωκίδας» το νοσοκομείο της Άμφισσας θα πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές από το επάνω ράφι (κατευθείαν από το Ωνάσειο)
-Έπειτα από δικές μου ενέργειες και αφού του ανέλυσα την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει πραγματοποιηθεί στα βουνά της Φωκίδας, για ολόκληρες πλαγιές που έχουν μείνει καραφλές, για τον κόσμο που θα μείνει άνεργος και τα λεφτά που θα έπεφταν στην τοπική αγορά αποφάσισε να ξαναφυτευτούν τα σχεδόν 3.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που καταχρηστικά, αντισυνταγματικά, με απεχθές, μη βιώσιμο και επονείδιστο τρόπο τα ξήλωσαν από την Φωκική γή.


Μύρκας
 
... η συνέχεια αύριο με εκλογές,μόδα, παρκέ και φυσικά την Ηρώων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: