Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε τέλος στο δράμα 26χρονης: Τη βίαζε και την απειλούσε στα social media συνομήλικός της

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 26χρονος βιαστής, ο οποίος απειλούσε συνομήλικη του για χρόνια μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.                               
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 26χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες είχαν περιέλθει στην κατοχή του 26χρονου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη πριν από δύο χρόνια περίπου, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο δράστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε σε αμφότερες τις ιστοσελίδες.
Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό της περιβάλλον. Το θύμα ενέδωσε στις απειλές του ανωτέρω δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, με τον 26χρονο αλλά και με δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- άτομο.
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε η οικία του.
Το πρωί της 22ης Οκτωβρίου 2015 διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στις ανωτέρω ενέργειες.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού και ενός ακόμη ημεδαπού, χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άλλου ημεδαπού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: