Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

"το Δημ. Λιμενικό Ταμείο οφείλει να γνωρίσει τα έσοδα ανά μήνα και πηγή ,πεζοδρόμια , ελλιμενισμός , νερό κ.ά...."


ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΛΙΜΕΝΙΚΟ  ΤΑΜΕΙΟ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                            Γαλαξίδι   9  Οκτωβρίου 2015 
 
 
  Αγαπητοί συμπολίτες,  στις 3.8.2014 είχα σημειώσει την σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία του Λιμεναρχείου ως προς την είσπραξη των αναλογούντων ποσών ελλιμενισμού των πλοίων και κυρίως την είσπραξη ποσών για την κατανάλωση νερού και ρεύματος στην οποία προέβαιναν  τα πλοία. Σημειώνω ότι  υπήρχε προγραμματισμός αντικατάστασης των PILLER με άλλα τα οποία θα λειτουργούσαν με χρήση ειδικών καρτών όπως οι κάρτες τηλεφώνου .                                                         
     -   Στις 7.9.2014 , αναφέρθηκα στο θέμα της διπλής ή μη κατεύθυνσης των οχημάτων στην παραλία . Εκτός από την κατάθεση προτάσεων αναφέρθηκα ακόμη στο ότι θα έπρεπε  να τοποθετηθούν πινακίδες και σε άλλα σημεία ούτως ώστε να διασφαλιστεί η μία κατεύθυνση των αυτοκινήτων και στην οδό Ν. Μάμα.                                                                 
     -  Στις 6.5.2015, τόνισα  την ,μετά από πολλά χρόνια ,σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει .                                                          Συγχρόνως  είχα επισημάνει την αναγκαιότητα  της πληροφόρησης του πολίτη όχι μόνο για τα έσοδα αλλά και που χρησιμοποιούνται αυτά αφού είναι ανταποδοτικά ευχόμενος καλή επιτυχία στα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου ώστε με το πνεύμα συνεργασίας και χρηστής διοίκησης  να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Γαλαξιδίου .                         
                            -     Με την έναρξη δραστηριοτήτων του Δ. Λ. Ταμείου , Ιούνιο περίπου , τοποθετήθηκαν πινακίδες , γίνονταν συστάσεις από προσωπικό του λιμεναρχείου ότι η παραλία είναι μονόδρομος , καθαριζόταν συχνά η παραλία  κι επιτέλους έστω καθυστερημένα  τοποθετήθηκε άτομο , με σχέση εργασίας , για την είσπραξη τελών ελλιμενισμού των πλοίων , κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού με σημαντικότατα οικονομικά οφέλη .                                                                                                                                      
   Σήμερα τι γίνεται ; η ίδια  προηγούμενη κατάσταση , αφού  δεν τοποθετήθηκαν πινακίδες σε όλα τα σημεία που έπρεπε να τοποθετηθούν ,με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα μηχανάκια να κινούνται και από τις δύο πλευρές ,  να μην έχει γίνει η  αντικατάσταση των PILLER  και  η  απουσία  οργάνων του Ταμείου  να είναι εμφανής  .  Όσον αφορά την καθαριότητα το προσωπικό του απορριμματοφόρου  του Δήμου αδειάζει τα καλάθια σκουπιδιών της παραλίας  . Τέλος  … καταργήθηκε  το άτομο  που είχε προσληφθεί με σχέση εργασίας και από τότε είναι αμφίβολη  η είσπραξη εσόδων  !!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Και τα εύλογα  ερωτήματα  που τίθενται είναι αν το άτομο που προσλήφθηκε από το  Δ. Λ.  Ταμείο  εκτελούσε σωστά ή όχι τα καθήκοντά του  και ποιος ο λόγος λύσεως της σχέσεως εργασίας του .  Και  από το σημείο εκείνο και μετά τι γίνεται με  τα διαφυγόντα έσοδα ;        
Aπλά ο δημότης θα επιβαρυνθεί με το κόστος νερού, ηλεκτρικού και μεταφοράς των απορριμμάτων των πλοίων γιατί υπεύθυνοι για καταλογισμό ευθυνών δεν βρίσκονται .  
      Ο κόσμος πίστεψε τους εκάστοτε Δημάρχους του Γαλαξιδίου ότι με τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  θα λυνόντουσαν τα προβλήματα της παραλίας και θα αναβαθμιζόταν το λιμάνι και κατ επέκταση το Γαλαξίδι .                                                      
           Τελικά το όραμα όλων μας  είναι  μύθος ή πρόκειται περί κακού   χειρισμού  του συνόλου των υποθέσεων από τα μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου Γαλαξιδίου ;                            Τα γεγονότα μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνουν τη δεύτερη περίπτωση .                                                                         
                    Ύστερα από τα παραπάνω κι επειδή η ενημέρωση του πολίτη είναι γενικά ανύπαρκτη  , το Δ.  Λ. Ταμείο οφείλει   να γνωρίσει  τα έσοδα  ανά μήνα και πηγή ,πεζοδρόμια , ελλιμενισμός , νερό  κ.ά. . Επίσης που καταναλώθηκε το σύνολο ή μέρος των εσόδων  κι όχι να το συζητά μια φορά το χρόνο και ίσως  κεκλεισμένων των θυρών . Μετά από αυτό  οι πολίτες και οι μαγαζάτορες της παραλίας  θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα  .                                                                                              -                                                                                                                     Ευστάθιος Μαρματάκης                                                                                                                                                                                                                                                                                   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιο κουτός πεθαίνεις! Τράβα σε κάνα Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου να ενημερωθείς και μη γράφεις βλακείες πίνοντας καφέ στην παραλία πάνω από ένα λάπτοπ! Το κουτσομπολιό του καφενείου το κάνεις ....θεματάρα!