Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αιφνιδιαστική παραίτηση – απόλυση του Ειδικού Συμβούλου του κ. Κ.Μίχου : Ενισχύεται η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας


-Ακόμη και αιρετοί δήλωναν αδυναμία συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, που θεωρούσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το ρόλο του στο κτίριο της οδού Γιδογιάννου, σαν υπηρεσιακός παράγοντας.

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, αν και σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές ήταν αναμενόμενες, καθώς το σχήμα της Φωκίδας φαινόταν από παντού να μπάζει και τα παράπονα που εκφράζονται καθημερινά είναι στοίβες. Χθες αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Κώστα Μίχου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές μιλάνε για «απόλυση».

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχει καθιερωθεί επίσκεψη του γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Νίκου Χαρδαλιά κάθε δεύτερη Τετάρτη στη Φωκίδα, ενώ οι φήμες οργιάζουν ότι η κεντρική διοίκηση της περιφέρειας θα ενισχύσει έτη περαιτέρω την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με ακόμη έναν σύμβουλο θα που μετακινηθεί από τη Λαμία.
 
Για την Περιφερειακή Αρχή Μπακογιάννη, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ήταν από την αρχή ένας ατελείωτος πονοκέφαλος. Αυτό που συνέβη με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ράμμο άλλαξε τη ροή των γεγονότων, αλλά και το σχεδιασμό που είχε γίνει κεντρικά. Ο ορισμός του κ. Μίχου στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη κατέδειξε ότι δεν αρκεί απλά να έχει μια καλή σειρά εκλογής, αλλά και τη δυνατότητα να λειτουργήσει κανείς πολιτικά για να παραγάγει έργο. Η έλλειψη εμπειρίας δεν άργησε να γίνει αισθητή, καθώς και τα προβλήματα που συνήθως τη συνοδεύουν.
Ακόμη και αιρετοί δήλωναν αδυναμία συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη, που θεωρούσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το ρόλο του στο κτίριο της οδού Γιδογιάννου, σαν υπηρεσιακός παράγοντας. Η συγκεντρωτική του τάση δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο με τους πολίτες, τους αιρετούς ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά ακόμη και με στενούς του συνεργάτες, καθώς σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα δημοσιεύουμε ακόμη και καταγγελίες περιφερειακών συμβούλων ότι δεν τους ενημερώνει. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό, όπου ενώ συζητείται τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα, ο κ. Στάθης Κάππος μας ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση σχετικά με τη γνωμοδότηση για τη Φωκίδα, η οποία απουσιάζει από την εισήγηση, παρότι υπάρχουν οι εισηγήσεις όλων των άλλων περιφερειακών Ενοτήτων για το Β1 στάδιο.
 
Γενικότερα, ο κ. Μίχος αν και καταβάλει σημαντική προσπάθεια σε τεχνοκρατικό επίπεδο να προχωρήσει και να επιλύσει σημαντικά προβλήματα, υστερεί σε εμπειρία και αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο παραγόμενο πολιτικό έργο, ενώ επηρεάζει αρνητικά τη σχέση του με τα μέλη της παράταξής του και κυρίως τους συμβούλους της Φωκίδας.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρόσφατες αλλαγές σε προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και οξύνσεις, σε σημείο που ο κ. Κάππος χαρακτήρισε την κίνηση δημόσια «απαράδεκτη». Εξάλλου, λέγεται ότι σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μέγκου στη Διεύθυνση Μεταφορών, η μετακίνηση είναι και παράνομη, ενώ οι ίδιες φήμες υποστηρίζουν ότι εκεί θα έχουμε συνέχεια, καθώς ο προϊστάμενος της εν λόγω Διεύθυνσης θα πρέπει να είναι μηχανολόγος ή συναφούς επαγγέλματος.
 
Φυσικά, όλα αυτά τα ζητήματα δεν μένουν στα στενά όρια της Φωκίδας, καθώς ουκ ολίγοι σπεύδουν να ενημερώσουν τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους με τον Αντιπεριφεριάρχη.
 
Τέλος, η Περιφερειακή Αρχή θέλει να τρέξει αυτό το διάστημα σημαντικά ζητήματα και έργα που αφορούν το νομό μας και είναι φυσικό ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι να αντιμετωπίζει και ζητήματα εσωστρέφειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: