Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Με μία άσεμνη χειρονομία απαντά η Ντόροθι Κινγκ για την Αμφίπολη

Embedded image permalink
Η εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Ντόροθι Κινγκ απάντησε με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο σε όσους επικρίνουν την υπεύθυνη ανασκαφών στο Λόφο Καστά, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη ότι ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα. 
Ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία μιας γυναίκας που δείχνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της και συμπλήρωσε: «Αυτό για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη».
Η κ. Κινγκ είχε εκφράσει προ μηνών στο προσωπικό της μπλογκ την άποψη ότι μετά τον θάνατο του Ηφαιστίωνα, ο Μέγας Αλέξανδρος διέταξε να μεταφερθεί η σορός του στη Μακεδονία και να ταφεί σε έναν θαυμαστό τάφο.
Η ίδια είχε γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο στον λογαριασμό της στο Twitter ότι στην ΠΓΔΜ την χαρακτηρίζουν «ελληνίδα πόρνη», εξαιτίας δηλώσεών της ότι η χώρα δεν είχαν ποτέ το όνομα Μακεδονία κατά την αρχαιότητα.

«Σοβαρά; Ένας ηλίθιος μου στέλνει απειλές επειδή είμαι ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια;» είχε γράψει σε «τιτίβισμα» στο Twitter η αμερικανίδα αρχαιολόγος.

Σε άλλο μήνυμά της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι προτιμά να την αποκαλούν «ελληνίδα πόρνη» παρά «σκοπιανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: