Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης για περιουσιολόγιο: Να ανησυχούν αυτοί που... τα έκρυβαν τόσα χρόνια


Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν για το περιουσιολόγιο είναι όσοι τα έκρυβαν τόσα χρόνια

 και όχι η πλειονότητα των πολιτών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Ant1, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία φορολογική επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ, τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης απέρριψε τα περί «φοροκαταιγίδας» και προανήγγειλε «λογικές αλλαγές» στη φορολογία εισοδήματος.
Σχετικά με το περιουσιολόγιο είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η πλειονότητα των πολιτών, αλλά «να ανησυχούν πάρα πολύ αυτοί που είχαν κάτι να κρύψουν και το κρύβαν τόσα χρόνια». Υποστήριξε παράλληλα ότι οι αντιδράσεις από ορισμένους «είναι γιατί θα εμφανιστούν τα αμοιβαία που έχουν στο εξωτερικό, οι μετοχές που έχουν στο εξωτερικό, τα χρήματα που έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Διευκρίνισε επίσης ότι για το 2015 θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις, ενώ για το 2016 θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. «Αυτό στο οποίο προσανατολιζόμαστε είναι να χτίζουμε το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή ψηφιακών συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίζουμε κι άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές», είπε.
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε αλλαγές για το 2016 ώστε ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός.

Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας σημείωσε ότι «φέτος δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά». Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να γίνουν πιο δίκαια, αφού «έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αμάξια μεγάλης αξίας λόγω των ρυθμίσεων για τα θέματα των ρύπων να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και είναι ασήμαντης αξίας».

Τέλος για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα.

koutipandoras.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι θα πιανει και τους πασης φυσεως πολιτικους ακομη και τους συνταξιουχους !!!! Να δω τι θα απαντησουν για το αφορολογητο 75 % που κλεβουν απο τον λαο τοσα χρονια εκτος τις γερες μπαζες απο μιζες και εξυπηρετησεις !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ!!ΕΣΕΝΑ Κ ΕΜΕΝΑ ΠΙΑΝΕΙ!!ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ?ΤΑ ΙΔΙΑ Σ..ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ Κ ΟΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΦΙΑ!