Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Περίλθαψη αδέσποτων στον Δ. Δελφών



Αυτό το όμορφο πλάσμα είναι η Αλίκη.

Την ονόμασα έτσι από την αγάπη που δείχνει για το Δημοτικό Σχολείο Πολυδροσου και τους μαθητές που καθώς φαίνεται είναι οι μόνοι άνθρωποι που δεν της προκαλούν φόβο.
Το ζώο με την συνεργασία του διευθυντή του σχολείου παρελήφθη από το Δήμο Δελφών και ακολουθησε η διαδικασία ένταξής του στο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων.
Καθώς όλα δείχνουν η Αλίκη γεννήθηκε σε κάποιο στάβλο στην γύρω περιοχή και ο τσοπάνης θεώρησε σωστό να της κόψει με ένα ψαλίδι τα αυτιά.
Το ζώο προφανώς από την πείνα,διότι βρέθηκε υποσιτισμένο, βρήκε καταφύγιο και παρέα κοντά στα μικρά παιδιά που καθημερινά μοιραζοντουσαν το κολατσιό τους μαζί του.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με τον νόμο ο δήμος οφείλει να καταγράφει, να φροντίζει για τον εμβολιασμό, το τσιπαρισμα και την στειρωση των αδέσποτων, να κάνει τις απαραίτητες αιματοληψιες για την αντιμετώπιση ανθρωπογόνων νόσων και τέλος να τα επιστρέφει στο φυσικό τους περιβάλλον... Δηλαδή έξω στο δρόμο! .

Εφόσον λοιπόν ο νομοθέτης αυτά ορίζει, εμείς ως πολίτες θα πρέπει να υιοθετησουμε μια υπεύθυνη και ώριμη στάση απέναντι στα αδέσποτα και να μάθουμε να μοιραζόμαστε τούτη τη γη μαζί τους.

Ο Δήμος Δελφών για πρώτη φορά εφαρμόζει πρόγραμμα καταγραφής και προστασίας αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο περί Αδέσποτων σε συνεργασία με τις κατά τόπο φιλοζωικες οργανώσεις. Η περισυλλογή ενός αδέσποτου επιτρέπεται μόνο αν αυτό είναι τραυματισμενο η άρρωστο και αν αυτό εκδηλώσει διαπιστωμενη επιθετική συμπεριφορά. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος διαθέτει εγκατάστασεις προσωρινού καταφυγιου. Υπεύθυνη υπηρεσία του προγράμματος ειναι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών και αν μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα των ζώων αποτελούσε μάλλον πονοκέφαλο για τους εκάστοτε υπευθυνους, εμείς σήμερα χαιρόμαστε πραγματικά γιατί έχουμε μια ουσιαστική ευκαιρία να προσφέρουμε βοήθεια και αγάπη σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

από ανάρτηση της Αντιδ.  Μαιρη Ανδρεοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: