Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται η «Κόλαση του Δάνδη» για τους εργαζομένους στην ΚΕΡΝΕΟΣ-Ακόμη δύο απολύσεις από Άμφισσα


Σε ακόμη δύο απολύσεις προχώρησε αδικαιολόγητα χτες Παρασκευή 2/10/2015 η διοίκηση της εταιρίας ΕΛΜΙΝ-ΚΕΡΝΕΟΣ (πρώην S&B)

Συγκεκριμένα, όπως μας κατήγγειλαν μέλη του Εργοταξιακού Σωματείου , πετάχτηκαν στον δρόμο οι κκ Χ.Φ και Π. Τ. από την Άμφισσα , άνθρωποι οι οποίοι εργαζόταν πολλά χρόνια στην εταιρία και μάλιστα ο ένας είχε ελάχιστα ακόμη χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί. -που τέτοιες ευαισθησίες από πλευράς διοίκησης !!
 
Οι νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των μαζικών απολύσεων που είχε ξεκινήσει προεκλογικά η εταιρία και που για ένα διάστημα είχαν σταματήσει, ίσως για να μην πάμε σε εκλογές με οξυμένα αυτά τα ζητήματα που θα έβαζαν σε δεύτερες σκέψεις τους ψηφοφόρους, αλλά όλοι περίμεναν ότι θα ξανασυνεχιστούν, όπως και γίνεται.
 
Εκείνο επιπλέον που έχει τεράστια σημασία είναι ότι στα μάτια των εργαζόμενων διακρίνεται πολύ καθαρά ο φόβος και η αγωνία που έχει σπείρει έντεχνα η διοίκηση της εταιρίας με αποτέλεσμα πολλά από τα συμβάντα να μην καταγγέλλονται, ούτε καν στο σωματείο αφού φοβούνται ότι αν το κάνουν την άλλη ώρα θα απολυθούν .
 
Το ερώτημα που πλέον μπαίνει πολύ καθαρά είναι πως θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία καθώς πλέον είναι κάτι παραπάνω από καθαρό ότι η «Κόλαση του Δάνδη» θα συνεχιστεί για τους εργαζόμενους και θα πολλαπλασιαστούν οι απολύσεις αν η τοπική κοινωνία δεν αντιδράσει.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Εταιρεία εξαγωγική με κέρδη αλλά απολύει.
- Εισαγγελέας να παίρνει καταθέσεις από εργαζόμενους και από πάνω το ΑΦΕΝΤΙΚΟ να ακούει ποιος είπε τι.
- ΑΣΧΕΤΟΙ μηχανικοί που δεν έχουν ξαναδουλέψει σε τέτοιας κλίμακας μεταλλεία. Δεν ξέρουν τι κάνουν.
- Μισθοί στα υπόγεια στα 1000 ευρώ καθαρά. Να παίζεις το κεφάλι σου για 1000 ευρώ.
- Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Ξυπνάτε ρε! Οι κατσαπλιάδες γίνανε αφεντικά και μας πήρανε στο λαιμό τους.