Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ηράκλειο: Αναχωρούν από την Κρήτη τα φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες της "πράσινης" απάτης.. ΦΩΤΟ και VIDEO

forthga_anemogenhtries.jpg

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν προκειμένου να αναχωρήσουν, τα πέντε βαρέα οχήματα που το πρωί του Σαββάτου (3/10) επεχείρησαν να ξεκινήσουν την εγκατάσταση τριών νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή ανάμεσα σε Βάτο και Άρδακτο του δήμου Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο.
20151003_153651.jpg
Η αντίδραση των Κρητικών στα σχέδια για μετατροπή του νησιού σε μία τεράστια "μπαταρία" που θα τροφοδοτεί με ενέργεια την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, ήταν γενικευμένη καθώς σήμερα έληξε άδοξα η προσπάθεια εταιρειών να τοποθετήσουν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, τρεις ανεμογεννήτριες στην Κορυφή Άρδακτος στα ορεινά του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

 
20151003_153208.jpg
Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο και στάθηκαν μπροστά στα μηχανήματα, ματαιώνοντας τελικά την εξέλιξη των εργασιών.
ανεμογεννήτριες φορτηγό
Μάλιστα κομβόι 70 αυτοκινήτων  συνόδευσαν στο Ηράκλειο τους εκπροσώπους των εταιρειών μαζί με τα τρία φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τους κατοίκους από το να ακολουθήσουν τα φορτηγά μέχρι το λιμάνι, γεγονός που προκάλεσε ένταση.
 
ανεμογεννήτριες φορτηγό
Τα βαρέα οχήματα βρέθηκαν στο Ηράκλειο, φέροντας  πανό που αναγράφουν: "Ελεύθερα βουνά, περήφανοι άνθρωποι", όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.
φωτογραφίες - βίντεο: Μάριος Διονέλλης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι προτιμάνε; Λιγνίτη; Ό,τι του φανεί του καθενός. Ανανεώσιμες πηγές είναι, δεν κάνουν κανένα κακό στο βουνό, ούτε στην ατμόσφαιρα. Πώς αλλιώς θα πρέπει να παράγουμε ρεύμα; Να κάνουμε ποδήλατο σε γεννήτριες κάθε μέρα;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
ΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΚΕΙ, ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΡΑΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΩΣΤΣΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ 18ΧΡΟΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΕΙ Η ΑΓΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΤΟ ΌΤΙ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;
ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΣΑΜΠΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;
ΤΟ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΛΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΕ Ο ΝΤΟΠΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΊ;
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΣ;
ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΝΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 1.12 αν δεν ξερεις τι κακο κανουν γενικως στο περιβαλλον πηγαινε ρωτα τους Δανους !!!! Τα απαγορευσαν και στα βουνα και σε πλωτες εξεδρες στην θαλασσα . Λες να ξερουν κατι παραπανω αυτοι απο εμας ????

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πρώτος σχολιαστής και θέλω να πω πως και τα δυο σχόλια (2ο και 3ο) είναι τόσο τραγικά και ημιμαθή που αξίζετε λιγνιτορυχείο στον κήπο σας.