Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

23χρονος Αμερικανός πούλησε ανθρώπινους εγκεφάλους στο ebay !!! Τους είχε κλέψει από το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας της Ιντιάνα





Λένε ότι στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις και να αγοράσεις τα πάντα. Ακόμη και μέρη ανθρωπίνου σώματος. 

Ένας 23χρονος Αμερικανός από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, ομολόγησε στις αρχές ότι διέρρηξε το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας της περιοχής και έκλεψε διατηρημένους εγκεφάλους καθώς και άλλα κομμάτια ανθρώπινου ιστού και μετά τους πούλησε στο διαδίκτυο.   

Ο Ντέιβιντ Τσαρλς, από την Ιντιανάπολις, αποδέχθηκε την ενοχή του σε έξι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και καταδικάστηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για ένα χρόνο με δύο χρόνια αναστολή. Ο 23χρονος είχε διαρρήξει το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας της Ιντιάνα αρκετές φορές για να κλέψει δοχεία με εγκέφαλους και άλλους ιστούς, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα. 

Το μουσείο ήταν κάποτε νοσοκομείο για ψυχικά ασθενείς και αργότερα μετατράπηκε σε μουσείο με αίθουσα νεκροτομής και ανατομίας. Ο Τσαρλς συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ένας άντρας από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας που αγόρασε έξι δοχεία με τμήματα από εγκέφαλους στο eBay έναντι 600 δολαρίων, ειδοποίησε την αστυνομία. 

Πολλά από τα κλοπιμαία ταυτίστηκαν από έρευνα του ίδιου του αγοραστή μέσω του διαδικτύου με κομμάτια που είχαν κλαπεί από το μουσείο.  

 Η αστυνομία μπόρεσε να ταυτοποιήσει τον Τσάρλς με την κλοπή χάρη σ' ένα ματωμένο αποτύπωμά του που βρέθηκε στο μουσείο.   

Οι αρχές εντόπισαν 80 συνολικά δοχεία με ανθρώπινους ιστούς, σύμφωνα με τον φάκελλο της εισαγγελίας. Ο Τσαρλς, ο οποίος διατάχθηκε να μην ξαναπλησιάσει το μουσείο, έκλεψε επίσης από εκεί και ένα μηχάνημα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, περίπου 10 στηθοσκόπια, μια ζυγαριά μωρών και διάφορα άλλα ιστορικής αξίας κομμάτια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: