Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΛΦΩΝ 28-11-2015

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κάνουμε το όραμα πραγματικότητα 
  



Για να ενώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνάμεις και να φέρουμε πιο εύκολα το τελικό αποτέλεσμα.


            Η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Δελφών, μέσα από τους Συλλόγους της, συνδράμουμε στις εργασίες που εκτελούνται αυτή την εποχή σε όλα τα Διοικητικά επίπεδα (Δημοτικό, Περιφερειακό και Εθνικό) για την οργάνωση και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι χωροταξικές μελέτες, αναπτυξιακά προγράμματα και πολλές άλλες αποφάσεις, θα γίνουν νόμοι το επόμενο χρονικό διάστημα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μηδενικά περιθώρια για καθυστερήσεις. Οι σωστές αποφάσεις θα αποβούν σωτήριες για την περιοχή μας και οι λάθος αποφάσεις ολέθριες. Απαραίτητο για να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι ένα σωστά και επιστημονικά προσδιορισμένο Παραγωγικό Μοντέλο πάνω στο οποίο θα σχεδιάσουμε το μέλλον. Αυτό το Παραγωγικό Μοντέλο, δεν μπορεί παρά να είναι, αυτό που χωράει εμάς και τα παιδιά μας και θα προσφέρει την επιλογή της επιστροφής σε όλους τους ανθρώπους μας που έχουν ήδη ξενιτευτεί εντός ή εκτός Ελλάδας.
        Κάποιοι Σύλλογοι ήρθαμε αρχικά σε επαφή συζητώντας τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς για την δύσκολη εποχή που ζούμε και την «επόμενη μέρα». Πολύ σύντομα ανακαλύψαμε ότι  όλοι έχουμε  ένα κοινό «όραμα».
       Το κοινό «όραμά» μας, αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας  πάνω στους δύο βασικούς πυλώνες στους οποίους όλοι πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι έχουμε ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την διεθνή αγορά, μοναδικά σε μέγεθος και πλήθος απ’ ότι σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο:

1.Τον Τουρισμό, ως δραστηριότητα πρώτης προτεραιότητας και με όσο πιο υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά (και ανάλογη οικονομική απόδοση). Από την συγκέντρωση των προτάσεων των τοπικών φορέων και την επιστημονική επεξεργασία θα προκύψουν και τα πρώτα συμπεράσματα για λεπτομέρειες.
2.Την ανάπτυξη του Αγροκτηνοτροφικού κλάδου (ελιά, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, βότανα κλπ), με όσο πιο υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά (και ανάλογη οικονομική απόδοση). Από την συγκέντρωση των προτάσεων των τοπικών φορέων και την επιστημονική επεξεργασία, θα προκύψουν και τα πρώτα συμπεράσματα για λεπτομέρειες.
3.Βασικό συστατικό, η άμεση και απ’ αρχής σχεδιασμένη σύνδεση των δύο κλάδων, με τρόπο ώστε ο κάθε κλάδος να ενισχύει και να ενισχύεται από τον άλλο. Ειδικές αγορές σε κομβικά σημεία, επισκέψιμες εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας, πρωινά και μενού με ντόπια προϊόντα, εκθέσεις και τοπικές γιορτές προβολής των προϊόντων κατά την τουριστική περίοδο κλπ. Η βιοτεχνία, η οικοδομή και σειρά άλλων κλάδων που σήμερα δεν έχουν καμία προοπτική, αποκτούν επαγωγικά ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική μέσα από αυτό το μοντέλο. Σημαντικό μέλημα, η ταχύτερη δυνατή έναρξη απόδοσης στην πραγματική τοπική οικονομία.
4.Τέλος, ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των παραπάνω δραστηριοτήτων (Τουρισμός & Αγροκτηνοτροφία), όπως και η ανάγκη προστασίας τους από άλλες ανταγωνιστικές προς αυτές, ώστε να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο ευνοϊκό και ασφαλές πλαίσιο.

         Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έχει ήδη λάβει απόφαση να θέσει υπό την αιγίδα του μία σχετική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας. Εμείς, η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Δελφών, συλλέγουμε στοιχεία, τοπικές εργασίες, σκέψεις και προτάσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και φορείς, σχετικά με το κοινό μας όραμα. Τις παραδίδουμε σε καθηγητές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών της Ελλάδας. Οι καθηγητές επεξεργάζονται, ελέγχουν και αναπτύσσουν, ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητά του, το υλικό που τους παραδώσαμε και  μας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα και συμπεράσματά της εργασίας τους στην Ημερίδα  αυτή. Ακολουθεί συζήτηση με την τοπική κοινωνία και κρατούνται πρακτικά. Οι εργασίες των καθηγητών, οι ομιλίες και τα συμπεράσματα της εκδήλωσης, τυπώνονται και συρράπτονται σε ένα τεύχος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Αποτέλεσμα:
·       Έχουμε συγκεντρώσει τις δυνάμεις μας, τις σκέψεις μας και τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον για τον  τόπο μας, για εμάς και τα παιδία μας. 
·  Έχουμε αναπτύξει, βελτιώσει και τεκμηριώσει  το κοινό μας Όραμα  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
·   Έχουμε δημιουργήσει ένα επίσημο Πανεπιστημιακό «Βιβλίο» για «το τι και το πως» είναι καλύτερα για τον τόπο μας. Το «Βιβλίο» αυτό, αποτελεί στην συνέχεια το πολύτιμο εργαλείο (που δεν έχουμε σήμερα) για την υλοποίηση του οράματός μας, μέσα από τις επίσημες Αρχές, Υπουργεία κλπ.
·      Σε συνεργασία με τους θεσμικούς μας εκπροσώπους, εξαλείφουμε τα περιθώρια «παρερμηνειών και λαθών» από τον Εθνικό Νομοθέτη για το «τι θέλει» η τοπική κοινωνία και το «τι είναι καλύτερο» για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής των Δελφών.
·       Κάνουμε το Όραμα πραγματικότητα.





Η ΑΦΙΣΑ


Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ...ΚΑΘΟΝΤΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και για το πρόγραμμα και την ημερίδα την ίδια.
Άντε και πιο συχνά!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πιστεύω απόλυτα αποκαλυπτικό το ότι ακόμα και αυτή την εκδήλωση, κάποιοι την ειρωνεύονται. Ας καταλάβουμε όλοι ότι αυτός ο τόπος δεν είναι τυχαία στον πάτο. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα ανθρωποειδή παράσιτα που ζούσαν εις βάρος όλων μας εκμεταλλευόμενα την φτώχια και την μιζέρια μας. Γι' αυτό την παρήγαγαν και την προστάτευαν. Και φυσικά δεν μπορούν να δεχτούν την ανάπτυξη και την ευημερία μας γιατί δεν θα έχουν να τρώνε. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι παλιές οργανωμένες ομάδες παρασίτων και ακόμα και μετά θα πρέπει να έχουμε τον νου μας. Εκθέστε τους και απομονώστε τους . Με κάθε τρόπο, σε κάθε χώρο, με την κάθε ευκαιρία. Να εξαφανιστούν από τον τόπο μας αλλιώς θα μας πεθάνουν. Δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο είδος παρά μόνο στην μορφή.

Στυλιανός Σαλαπαταρας είπε...

Είναι πολύ ευχαριστώ και δημιουργικό να ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή που ζουμε. Εχω την άποψη με τόσους συνεργαζόμενους φορείς μπορεί να έλθει τοπική αλλά και ευρύτερη "ανοιξη" δημιουργικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας Εμπρός λοιπόν όσοι "πιστοί"προσελθετε. Καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ευχαριστώ και δημιουργικό να ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή που ζουμε. Εχω την άποψη με τόσους συνεργαζόμενους φορείς μπορεί να έλθει τοπική αλλά και ευρύτερη "ανοιξη" δημιουργικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας Εμπρός λοιπόν όσοι "πιστοί"προσελθετε. Καλή επιτυχία