Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

O Eρντογάν απειλεί τον Πούτιν: Μην παίζεις με τη φωτιά Ανέβασε τόνους σε ομιλία του


O Eρντογάν απειλεί τον Πούτιν: Μην παίζεις με τη φωτιά

Συνέχεια στους υψηλούς τόνους με τη Ρωσία έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προειδοποίησε τη Μόσχα «να μην παίζει με τη φωτιά».   



Την προειδοποίηση αυτή ο Ερντογάν την απηύθυνε στον Πούτιν σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. Τόνισε πάντως, ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Ρωσία.   

«Ο Πούτιν λέει ότι "αυτοί που αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά την τρομοκρατία παίζουν με τη φωτιά. Συμφωνώ μαζί του» είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στη βόρεια επαρχία Μπαϊμπούρτ.   «Το να θεωρεί κανείς σωστό να υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ που έχει σκοτώσει 380.000 ανθρώπους στη Συρία είναι σαν να παίζει με τη φωτιά. 
το λευκό παλάτι του Ερντογάν

Το να πλήττει αντικαθεστωτικές οργανώσεις που έχουν διεθνή νομιμότητα με πρόσχημα ότι πολεμά το ISIS είναι σαν να παίζει με τη φωτιά. Το να χρησιμοποιεί ένα περιστατικό -για το οποίο έχει αναγνωριστεί το δίκαιο της Τουρκίας από όλο τον κόσμο- ως δικαιολογία για να βασανίζει τους δικούς μας πολίτες που είναι στη Ρωσία είναι σαν να παίζει με τη φωτιά. Το να πλήττει ανεύθυνα φορτηγά μας στην περιοχή -που μπορεί να βρίσκονται εκεί για εμπόριο ή ανθρωπιστικούς λόγους- είναι σαν να παίζει με τη φωτιά. Συμβουλεύουμε ειλικρινώς τη Ρωσία να πάψει να παίζει με τη φωτιά».    

Το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε διά του εκπροσώπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου.   

Ωστόσο δεν έδωσε απάντηση σε αυτή την πρόταση των Τούρκων.   


το λευκό παλάτι του Ερντογάν

"Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.  

Nωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε πεί: «Για εμάς, η Τουρκία έχει διασχίσει μια γραμμή που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Με αυτή η συμπεριφορά θα συνεχίσει να προκαλεί ζημιά στα εθνικά της συμφέροντα. Θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη θέση της στην περιοχή."


μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: